Kültür-Sanat Haber Girişi : 03 Kasım 2015 13:29

Kültürel ve tarihi mirasa pedal çevirdiler

Kültürel ve tarihi mirasa pedal çevirdiler
Erzurum'daki genç bisikletçiler 'Kültürel ve Tarihi Mirasa Bir Pedalda Sen Çevir' projesi kapsamında Alaca Şehitliği'nde kamp kurarak 29 Ekim'de Şehitlikte çevre temizliği yaptılar.
Erzurumajans-Erzurum'daki genç bisikletçiler 'Kültürel ve Tarihi Mirasa Bir Pedalda Sen Çevir' projesi kapsamında Alaca Şehitliği'nde kamp kurarak 29 Ekim'de Şehitlikte çevre temizliği yaptılar.
 
Erzurumlu bisikletçilerin çevre ve tarih duyarlılığı tüm hızıyla devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından 2015 yılı içerisindeki başarılı projelerinden biri olan Aziziye Gençlik Spor Kulübü tarafından yürütülen ve proje koordinatörlüğünü Mustafa Kocaman'ın yaptığı "Kültürel ve Tarihi Mirasa Bir Pedalda Sen Çevir' projesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda vücut buldu. Proje kapsamında Alaca Şehitliği'nde iki gün süreyle kamp kuran bisikletçiler şehitlikte çevre temizliği yaptı. Erzurum Valiliği, Aziziye Kaymakamlığı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aziziye Gençlik Spor Kulübü ve Erzurum Bisiklet Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte bisikletçiler Alaca Şehitliği'nde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudular.

Bisikletli gençler daha sonra kamp kapsamında şehitlikte çevre temizliği yaptı. Kampa bayan erkek olmak üzere 50 bisikletçinin yanı sıra Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Personel Şube Müdürü ve aynı zamanda Aziziye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaşar Elen, Bisiklet İl Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Mustafa Kocaman ile Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Emeç de katıldı.

NENEHATUN'UN KABRİ BAŞINDA NÖBET TUTACAKLAR

Bu arada Bisiklet kullanan gençler 7-8 Kasım 2015 tarihlerinde Tabyalar Yürüyüşü kapsamında Nenehatun'un kabri başında kampa girerek iki gün boyunca Aziziye Tabyalarında konaklayacaklar. Bisikletli gençler 8 Kasım 2015 sabahı, Tabyalarda Protokolü ve Erzurum'dan tabyalara akın eden vatandaşları karşılayacak.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.