Kumbara!

 

Kitap fuarı düzenliyorlar.

 

İndigo.

Ephesus.

İletişim.

Dex.

Dorlion.

Diyojen.

İthaki.

Pegasus.

 

Yayınevleri yok.

 

İlker Başbuğ.

Barış Terkoğlu.

Murat Ağırel.

Merdan Yanardağ.

İsmail Saymaz.

Ali Mahir Başarır.

 

Gibi nice yazarlar, gazeteciler muhalif diye yok.

 

Sanki ‘yasaklı yayın’mış gibi siyasi kitap yasağı var.

 

Örneğin Kırmızı Kedi Yayınevi’nin ‘yok satan’ kitapları gerçekten yok! Olmayacak.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenleyeceği fuarda, öyle her istediğiniz kitabı ya da yazarlarını göremeyeceksiniz.

 

Niye? Muhalif diye!

 

Kimi göreceksiniz?

 

Atatürk düşmanlığıyla tanınan, bilinen Mustafa Armağan’ı getirecekler. 

 

AK Partili eski vekilleri ve de kendi kafalarından olan yazarları ağırlayacaklar.

 

Böyle kitap fuarı olur mu?

 

Bir Erzurumlu, İlker Başbuğ ile niye tanışmasın? Murat Ağırel, İsmail Saymaz’la niye tokalaşıp sohbet etmesin?

 

Bu insanlar vatan haini mi ya da yazdıklarını okuyanlar organizasyonu düzenleyenler için ne oluyor?

 

Özgürlükçü anlayışları bu kadar işte. Farklı bir görüşe tahammül edemiyorlar.

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mustafa Keleş, sizin kültürden anladığınız bu mudur? ‘Bizden değil’ gelmesin mi?

 

Sizin açınızdan kabul etmesi zor ama siz artık yüzde 50’siniz! Bu şehrin yarısı size oy verdiyse ki, -sizinle aynı fikirde olacaklar diye bir şey yok- yarısı da vermedi.

 

Saygı duyacaksınız! Biraz zaman alacak ama düşünceye, fikre, farklılığa alışacaksınız.

 

Adım gibi eminim büyük bir beklentiyle gelecek olan birçok Erzurumlu, hayal kırıklığıyla o fuardan ayrılacak. 

 

Çünkü herkes sizin gibi düşünmüyor, sizin okuduklarınızı okumak zorunda da değil!

 

Sizin dayattığınız yayınevlerinden kitap almak için geliştirdiğiniz fikir ise başlı başına bir harika!

 

Efendim, Büyükşehir Belediyesi öğrencilere dağıtmak üzere 30 bin adet kumbara yaptırmış. Tabi devir tasarruf devri, metal değil kartondan…

 

Fuar gününe kadar bu kumbaralarda biriktirecekleri parayla öğrencilerin gidip yandaş yayınevlerinden kitap almaları hedefleniyor.

 

İşte ticari zekâ! Kafalarının en iyi şekilde çalıştığı nokta. Kumbara!

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • vatandaş 18 Mayıs 2024 12:50

    baskı ile olmaz ki.

  • ahmet e. 13 Mayıs 2024 08:54

    kitap yasaklamaları aslında düşünce farklılığından kaynaklanıyor , yasaklayarak bastıramazsınız daha çok tepki çeker ve acemice aptalca bir sorun çözme demek ki artık sorun çözme becerisini, kaybetmiş bir sekmen var ortada. Yönetemiyor

  • ahmet şen 12 Mayıs 2024 13:59

    haklısınız fuarın ismi recep tayyip erdoğan ve yasaklama hemde kitaba. resmen itibar suikasti yapmış düşman olsa yapmaz. Bunlar birbirlerini yemeye başlamışlar. işte böyledir seni 3 defa aday eder en kalkıp kötülük edersin.. yazıklar olsun belediyeye. Elbette herkes seni protesto edecektir.

  • Ömer duran 12 Mayıs 2024 09:13

    Erzurum?u küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok. Erzurum aydın bir şehirdir yasaklamayla bu iler olmaz ters tepki yaratır. Başörtüsü yasaklarıyla geldiniz kitap yasaklarıyla gitmeyin adınızı koruyun yasakçı zihniyet olarak anılırsınız

  • Kerim tekin 12 Mayıs 2024 08:16

    20 sene az gittik üz gittik ama 1 arpa boyunyol alamadık hala daha kitap yasakları var. Çünkü hırsızlıkları hukusuzlukları usulsüzleri ortaya çıkaran yazan kimseleri istemiyorlar ve bunu devlet gücünü kullanarak engelliyorlar ama nafile herkes biliyor herseyi. Güneşi kapayamazsınız gerçekler doğar nafile çaba. Yüreği olan korkusu olmayan kitaptan mı korkar demek ki bir korkunuz var. Erzurum?a yakışmayan 2 üniversitesi olan bir şehre yakışmayan bir karar ve mutlaka düzeltilmelidir akdi halde kimse o kitap fuarına gelmez ve ceremesini siz çekersiniz. Yanlıştan dönmek iyidir.

  • Halis demir 11 Mayıs 2024 22:48

    21 yüzyılda çağdışı yasaklama kitapları yasaklayarak akp nin yasaksız dönemine darbe vuran bir belediye başkanı ve satın cumhurbaşkanı duysa hemen fırçayı basar böyle kepazelik olmaz. Recep Tayyip Erdoğan fuarında yasaklayıcı zihniyeti acilen kaldırın. Tüm akp li yöneticilere Riva ediyorum böyle bir yasak o fuar alanında cumhurbaşkanımıza zarar verir. Haddinizi bilin

  • gurbette bir çırçırlı 11 Mayıs 2024 22:35

    Aklı olan bu çirkin zihniyete yama olmaz, uğramaz hatta kapısının önünden geçmez. Gölgesinde cesaret buldukları ATATÜRK ve CUMHURİYET düşmanlarına prim vermeyin. Unutmasınlar ki muhalif medya olmazsa ahırdan nahıra ömrü tükenen düşünmeyen sadece varlık olur.

  • Ali er 11 Mayıs 2024 22:28

    Ben bu sene katılmayıp boykot edeceğim. Ne demek yasak hangi devirdeyiz kştapları yasaklamak nedir kitaptan korkan kara cahil bir toplum mu istiyorsunuz. Kitap yasaklayan devire geri döndük sekmeni kınıyorum. Erzurum?a kendi tercihini dayanamazsınız. Sene olmuş 2024 hala daha kitabı yasaklatan bir kara dönem.

  • Murat KABAY 11 Mayıs 2024 18:03

    Allah bunlara uyuz vere tırnak vermeye inşallah. O iki lafı bir araya getiremeyen daire başkanı acaba hayatında tek bir kitap açıp okumuş mu.