Bölge Haber Girişi : 11 Eylül 2012 13:30

Kuraklık besicileri zor durumda bıraktı

Kuraklık besicileri zor durumda bıraktı
Doğu Anadolu Bölgesinde bu sene yaşanan kuraklık nedeniyle ot fiyatları yüzde 100 oranında yükseldi.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesinde bu sene yaşanan kuraklık nedeniyle ot fiyatları yüzde 100 oranında yükseldi. Hayvan besicileri ot fiyatlarının yükselmesi nedeniyle zor durumda olduklarını dile getirdiler. Besiciler ithal hayvanlarında kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Besici Yılmaz Acar “Bu sene Doğu Anadolu Bölgesi’nde kuraklık yaşandı. Bu yüzden de ovalarda ot yetişmedi. Biz hayvanlarımıza yedirecek ot bulamıyoruz. Kuraklık nedeniyle olan otların fiyatları da iki katına çıktı. Önceden otun kilosu 30 kuruşken şimdi 60 kuruş oldu. Devlet çözüm olsun diye ithal ot getirdi. Hayvanlarda bu yörelerin otuna alışmış ithal otu yemiyor. Anlayacağınız mağduruz hayvancılık bitme noktasına geliyor. Yetkililer bu olaya bir çözüm bulsun sizde görüyorsunuz mal pazarı bomboş. Bizi etkileyen diğer olay ise ithal hayvanlar biz zorluklarla hayvan yetiştirip satmaya çalışıyoruz. Ama dışarıdan gelen ithal hayvanlar bizim elimizdeki malı satmamıza engel oluyor. Ot pahalı, ithal hayvanda var. Biz yerli besici ekmeğini nerden çıkaracak. Önceden Doğu Anadolu hayvancılığın merkeziydi şimdi ise yavaş yavaş yok olma noktasına geldi” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.