Kurbağa sendromu yaşıyoruz!

 

Yaygın olarak hep anlatılır ya, sendrom şöyle: Kurbağa kaynar bir tencereye atılır, sıcaklığın ani şok etkisiyle kendisini anında suyun dışına atar. Oysa aynı kurbağa başka bir denemeyle bu kez soğuk su dolu tencereye atılır ve soğuk su yavaş yavaş ısıtılmaya başlanılır.  

 

Bu ısıtılma sürecinde kurbağa kendisini bekleyen sonu algılayamaz ve artan vücut ısısıyla birlikte suyun sıcaklığını fark edemez bir durum yaşadığından tedricen ısıtılan su ile uyumlu hal almanın rahatlığı içinde başına gelecekkerden habersiz olarak doğal yaşamını sürdürdüğünün yanılgısını yaşar.

 

Ancak bir süre sonra kurbağa giderek artan öldürücü sıcaklığı hissettiği zaman ise onun için iş işten çoktan geçmiş ve artık kendisi için bekkenen hazin sona yaklaşır. 

 

Toplumsal ve ekonomik olarak tedricen adeta bu sendromu yaşıyoruz ve her geçen gün siyasal ve toplumsal alanda gerçekleştirilen değişimlere ve çekilemez aşırı zamlara kurbağa teslimiyeti ile alıştırılıyoruz ve demokratik tepkilerden uzak ve keyfiliğe razı olmuş sessiz bir biat toplumu haline getiriliyoruz. 

 

Allah'a şükretmek yerine; çarpık, haksız, lâyüsel politikalara ve ekonomik uygulamalara şükrederek hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam diyoruz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahir YİĞİT 04 Eylül 2023 13:46

    Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın yerinde olsam,Maliye Bakanı Mehmet Şimşek beyi görevden alır,Eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi beyi Maliye bakanı veya Ekonomiden sorumlu bakan yapardım.Eminim millet şimdi kurbağa sendromu yaşıyor,Fevzi bey Maliye Bakanı olsaydı,Yılan veya akrep sendromu yaşardı.Fevzi bey,daha öncede yazmıştım,siz edebiyatçı olmanıza rağmen bir tane yazılı eseriniz yok.Oh ne güzel emeklisin aydan aya maaşını tırınk alıyorsun.Ekonomi evet sıkıntılı bir süreçten geçiyor,eleştiriyi dağdaki çoban kardeşimizde yapıyor,ama önemli olan senin gibi aydın kişilerin öneride bulunması.Ekonomik sıkıntıdan kurtulmak için ne yapılması gerekiyor,Fevzi bey bu konudaki görüşlerinizi yazar iseniz aydınlanmış oluruz.

  • Ömer 28 Ağustos 2023 22:56

    Ekonomi inanılmaz bozuldu . Zamlar ve enflasyon da nerdeyse dünya rekoru kıracağız . İki yılda on misli zam ne demektir ? Savaş halinde miyiz ? Allah korusun . Bu ne haldir . Tamam deprem pandemi falan da bu kadar da olmaz ki . Muhalefet dersen zaten PKK yı hdp yi aklamaktan korumaktan fırsat bulup ülke meselelerine bakmaya zaman bulamıyor . Gidişat iyi değil bir an önce tedbir alınmalı gemi su alıyor kimse görmüyor .