Erzurum Haber Girişi : 21 Eylül 2015 15:51

Kurbanlıklarda arefe günü umudu

Kurbanlıklarda arefe günü umudu
Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala kurban pazarlarında devam eden hareketlilik satışlara yansımıyor.
Erzurumajans-Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala kurban pazarlarında devam eden hareketlilik satışlara yansımıyor.

Satıcılar fiyatların düşük olduğunu söylese de vatandaşlar kurbanlık fiyatlarının fazla olduğunu düşünüyor. Bu durumda satıcılar ve vatandaşlar umudunu arefe gününe bağladı.
Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında yaşanan artış günden güne devam ediyor. Hayvan Pazarı'na sabahın erken saatlerinde gelerek kurbanlıklarını görücüye çıkaran kurbanlık hayvan satıcıları, gün boyunca müşterilerini bekliyor. Fiyatların cazip olduğunu belirten satıcılar, vatandaşların fiyatları yüksek bulduklarını, "Soran çok ama alan yok" diye tabir ediyor. Kurbanlık satıcıları, "Küçükbaş hayvanlar 450-500 TL arasında değişirken, büyükbaş hayvanlarda canlı kilo 18 liradan satılıyor. Bu yıl küçükbaşta fiyatlar geçen sene ile aynı. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu söylüyorlar ancak gayet makul fiyatlardan satış yapıyoruz. Hayvanların bir çoğu daha hala elimizde. Vatandaş, aldığı zaman bakımını nasıl yapacağını, kurbanlığına nasıl sahip çıkacağını da düşünüyor. Kurbanlıklar genelde arefe günü satılıyor. Bu yıl da arife günü satışların artacağını düşünüyoruz" diyerek arefe gününü dört gözle beklemeye başladı. Sabahın erken saatlerinde kurbanlıkları görmeye gelen vatandaşlar ise, fiyatların yüksek olmasından dert yanıyor. Vatandaşlar fiyatlarda arefe günü düşüş yaşanacağını umut ederek alışveriş için son günü bekliyor.

EMNİYETTEN SAHTE PARA VE HIRSIZLIK UYARISI

Öte yandan her sene yaşanan sahte para olaylarının önüne geçilmesi için satıcıları uyaran polisler, alışverişlerde alınan paraların sahte olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Polis, özellikle arefe gününe az bir süre kalmasıyla yaşanacak yoğunluktan faydalanmak isteyen art niyetli kişilerin piyasaya sahte para sürmek suretiyle vatandaşları dolandırabileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca akşam saatlerinde karanlıktan yararlanarak kurbanlık hırsızlığı yapıldığına da dikkat çeken polisler, vatandaşları herhangi bir olumsuzluk durumunda 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

GÜVEN TİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Kurban Bayramı öncesi güven timleri, sivil kıyafetle ve çeşitli meslek gruplarına mensup kişilerin kılığına girerek suç ve suçluyla mücadele etmeye devam edecek. Kurban Bayramı öncesi ve süresince huzur ve güven ortamının sağlanması için önleyici çalışmalar yoğunlaştırıldı. Bayram alışverişi nedeniyle yoğunluğun yaşandığı alışveriş merkezleri, mağazalar, kafeler ve sokaklarda muhtemel olumsuzluklara karşı önlemler artırıldı.

BAYRAM TRAFİĞİ UYARISI

Bayram için yola çıkacak olan vatandaşlar trafik yoğunluğu ve olası trafik kazalarına karşı da uyarıldı. Bayram süresince emniyet olarak trafik güvenliği ile ilgili tedbirlerin de artırılmasıyla, vatandaşlardan trafik kurallarına uymaları gerektiği belirtildi.

Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve doğu istikametine gidişte güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04:30 - 06:30 saatleri ve batı istikametinde ise akşam üzeri 18:00 - 20:00 saatlerine vurgu yapılarak sürücülerin belirli saatlerde müsait yerlerde dinlenmeleri istendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    milletin parasımı var o kadar kurbanlık alsın bi tosun 18.000 lira kadar