Medya Haber Girişi : 07 Ocak 2015 16:56

Kürkçüoğlu Polis Radyosuna konuk oldu

Kürkçüoğlu Polis Radyosuna konuk oldu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, konuk olduğu Polis Radyosunda Sarıkamış Harekatını anlattı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, konuk olduğu Polis Radyosunda Sarıkamış Harekatını anlattı.

Erzurum Polis Radyosu'nun "Yaşama Dair" programında yeni yılın ilk konuğu Sarıkamış Harekatı'nın 100. Anma Yıldönümü vesilesiyle Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, oldu. Enver Paşa komutasında 100 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçikleri anmak için 7'den 70'e her yaştan binlerce kişi 4 Ocak Pazar günü şehitlerine yürüdü. Erzurum Polis Radyosu'nun da yeni yılın açılış konusu olarak belirlediği programda Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu ile Sarıkamış Harekatı konuşuldu. "Harekâtın kış mevsiminin en çetin günlerinde başladığını ve lojistik desteğin de yetersiz olması sebebiyle başarıyla sonuçlanamadığını" dile getiren Kürkçüoğlu; "Askerlik yaşının o dönemde 15 yaşına kadar düşmesi sebebiyle neredeyse baba oğul birlikte askere giderek bu harekâta katıldıklarını ve şehit düştüklerini" ifade etti.

Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu; "Çetin kış koşullarında yalnızca bizlerin değil Rus ordusunun da ciddi anlamda kayıp ve esir verdiklerini savaştan sağ kurtulan askerlerin ise daha sonra Tifo hastalığından dolayı hayatlarını kaybettiklerini" belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.