Siyaset Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Kurt: Kürtler Demokratik Haklarını Talep Ediyor

Kurt: Kürtler Demokratik Haklarını Talep Ediyor
Bdp Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Kürtler kendi demokratik haklarını talep eden bir halktır. O halkın demokratik mücadelesi bugün terörist mücadele olarak adlandırılmak isteniyorsa böyle düşünenler sadece kendilerini yanıltırlar dedi.
Erzurum Ajans-Bdp Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Kürtler kendi demokratik haklarını talep eden bir halktır. O halkın demokratik mücadelesi bugün terörist mücadele olarak adlandırılmak isteniyorsa böyle düşünenler sadece kendilerini yanıltırlar dedi.

Bdp`nin yarın yapılacak merkez ilçe kongresine katılmak için Hakkari`ye gelen milletvekili Adil Kurt, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin başlattığı operasyonu izlemek için Çukurca`ya gelen basın mensuplarını ölümden haz alan yayıncılık yapmakla suçladı. Kurt, "Bizler ne bir askerin, ne gerillanın nede bir polisin ölümünden asla haz duymuyoruz. Türkiye`de hiç kimsenin ölümden haz duymaması gerekiyor. Türkiye`de, Kandil de Hakkari`nin dağlarında yaşamını yitiren gençler uzaydan gelen gençler değildir. Bu coğrafyada yaşayan anne babaların çocuklarıdır" diye konuştu.

Türkiye`deki gidişatın ülkeyi kaosa sürükleyeceği iddiasında bulunan Adil Kurt, "Türkiye bu sorunu kendi insanıyla çözebilirse bunun üstesinde gelebilir. Tek çözüm konuşmaktır, diyalogdur. Diyalog kapılarını bu hükümet açmayı beceremezse bu ülkeyi büyük bir kaosa sürüklemiş olacaktır. Biz bu kaosun eşiğindeyiz. Geri dönmek mümkündür" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.