Bölge Haber Girişi : 21 Eylül 2011 13:39

Kuşburnu için hava değişiminden kurtulun!..

Kuşburnu için hava değişiminden kurtulun!..
Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte ani hava değişikliklerinin neden olduğu gribal enfeksiyonlara karşı 'kuşburnu'nun etkili bir silah olduğu bildirildi.

Erzurum Ajans-Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte ani hava değişikliklerinin neden olduğu gribal enfeksiyonlara karşı 'kuşburnu'nun etkili bir silah olduğu bildirildi. 'Kuşburnu'nun meyvesi, suyu ve çayının başlı başına C vitamini deposu olduğunu belirten uzmanlar, "Kuşburnu, vücudu adeta çakı gibi yapar. Savunma mekanizmasına tam destek verir ve kişiyi grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı korur" dedi.

Yaklaşık 100 gram kuşburnu meyvesinde 400 ila 3 bin miligram arasında C vitamini olduğunu kaydeden uzmanlar, günlük C vitamini ihtiyacının kuşburnuyla fazlasıyla karşılanabileceğini söyledi. Kuşburnu suyu ve çayının da meyvesi ile eşdeğerde olduğunu anımsatan uzmanlar, “Son günlerde hava değişimlerinin yol açtığı grip, nezle, soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı kuşburnu etkili bir silah. Böbrek ve mesane rahatsızlıkları için de etkili olduğunu bildiğimiz kuşburnu tam anlamıyla bir C vitamini deposu. Vücut direncini ve enfeksiyonlara karşı beden savunmasını artıran bu meyve özellikle sonbahar dönemlerinde artan grip, nezle ve soğukalgınlıklarına karşı 'kalkan' görevi üstlenebilir. Halsizlik ve iştahsızlık gibi durumlara karşı da kullanılabilen kuşburnu, 7'den 70'e herkes tarafından bol miktarda tüketilmeli” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.