Erzurum Haber Girişi : 09 Haziran 2016 13:07

Kuyumcu gaspçılarına 62 yıl hapis cezası...

Kuyumcu gaspçılarına 62 yıl hapis cezası...
Erzurum'da kuyumcu gaspçılarına ceza yağdı. 300 bin lira değerindeki altın ve paraları ev ve iş yerlerindeki pekmez ve lor peyniri bidonları ile kadayıf dolması tatlısının içerisinde saklayan sanıklar toplam 62 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurumajans-Erzurum'da kuyumcu gaspçılarına ceza yağdı. 300 bin lira değerindeki altın ve paraları ev ve iş yerlerindeki pekmez ve lor peyniri bidonları ile kadayıf dolması tatlısının içerisinde saklayan sanıklar toplam 62 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kuyumcu İbrahim Abay'ın gözlerine biber gazı sıkıp "Yanlış yaparsan kafana sıkarız" diyerek iş yerinden 300 bin TL değerinde altın ve para gasp ederek kayıplara karışan şahıslar polisin başarılı operasyonunda yakalanmıştı. Olayda Mesut Ş., Orhan Ş., Berat P. ile birlikte 11 sanık hakkında TCK'nin 149/1 kapsamında "Kişiyi Hürriyet'ten yoksun kılma ve yağma" suçlarından 15 ila 20'şer yıl hapis istemi ile Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

3'Ü TUTUKLU 8 SANIK 62 YIL 7 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında 'Kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve yağma' suçlarından tutuklanan Orhan Ş. Mesut Ş. ile Beraat P. "İşlediğimiz suçtan dolayı pişmanlık duyuyoruz" dedi. Mahkeme heyeti Mesut Ş. ile Orhan Ş'yi 13'er yıl 7'şer ay 10'ar gün, Berat P'yi 9 yıl, Erhan Ş.'yi 6 yıl 9 ay 20 gün, Ferhan Ş.'yi 6 yıl 9 ay 20 gün, Recep Y.'yi 6 yıl 9 ay 20 gün, Ayhan Ş.'yi 3 yıl 4 ay, Ramazan Y.'yi 2 yıl 7 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme verilen hükümle birlikte Orhan Ş. Mesut Ş. ile Berat P'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

OLAY:

Gasp olayı geçtiğimiz 2 Ekim günü merkez Yakutiye ilçesinin tarihi Taşmağazalar semtindeki çarşıda meydana geldi. İş yerini kapatıp otomobili ile evine giden İbrahim Abay'ın arkasından gelen M.Ş. O.Ş. ve B.P., Abay'ın gözüne biber gazı sıkıp, ağzını kapattıktan sonra ellerini de arkadan plastik kelepçe ile bağlayarak kiraladıkları otomobilin bagajına koydu. Soyguncular kuyumcu Abay'ı Palandöken Dağı eteklerine götürdü ve bagajdan çıkarıp, dükkanın anahtarını alarak 300 bin TL değerinde altını alarak kayıplara karıştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.