Türkiye Düzenleme Tarihi : 10 Aralık 2021 11:23 Haber Girişi : 10 Aralık 2021 12:24

Kuzey Irak'ta 3 asker şehit oldu

Kuzey Irak'ta 3 asker şehit oldu
Kuzey Irak'taki Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde 3 asker şehit oldu. Hava harekatıyla 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

ERZURUM AJANS - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde 3 askerin şehit olduğunu, ilk belirlemelere göre hava harekatıyla 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde, bugün teröristler tarafından yapılan saldırı sonucunda 3 askerin şehit olduğu belirtildi.

 

Bölgede tespit edilen hedeflerin hava harekatıyla isabetle vurulduğu aktarılan açıklamada, ilk belirlemelere göre 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

 

Bölgede operasyonun devam ettiği aktarılan açıklamada, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Kahraman komandolarımız teröristlerin inlerini yerle bir etmek için operasyonlara devam ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.


Sancaktepe'ye şehit ateşi düştü

 
Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz, Irak'ın kuzeyinde Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düştü. Şehidin Sancaktepe'de yaşayan ailesine acı haber verildi. Şehit ailesinin evinde taziye çadırı kuruldu, şehit Aksöz için Kur'an-ı Kerim okundu.


Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Irak'ın kuzeyinde Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu, bölgede tespit edilen hedeflerin vurulması sonucu 6 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

 

Şehit olan Piyade Uzman Çavuş İdris Aksöz'ün şehadet haberi, Sancaktepe'de yaşayan ailesine verildi. Şehidin 23 yaşında olduğu ve 2 aylık nişanlı olduğu bilgisine ulaşıldı. Şehidin aile evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılarak taziye için çadır kuruldu. Şehidin acılı babası Zekeriya Aksöz, evinin balkonunda gözyaşı döktü. Şehit için camiden selalar okundu. Kurulan çadırda şehit Uzman Çavuş için Kur'an-ı Kerim okundu. Vatandaşlar ve aile yakınları, şehidin acılı ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziyeye Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü de katılarak şehidin ailesinin acısına ortak oldu. Şehidin cenazesinin yarın memleketi Nevşehir'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

 

“Oğlum için ayakta durmam lazım”


 
Pençe-Yıldırım Harekâtında bölücü terör örgütü tarafından yapılan roket saldırısı sonrası şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı’nın Balıkesir’deki baba ocağına ateş düştü. Şehit annesi Nihal Sarı, “Oğlum için ayakta durmam lazım” dedi.


Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesine bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından yapılan roketatarlı saldırı sonucu şehit olan Ali Sarı'nın baba ocağına ateş düştü. Şehit Piyade Uzman Çavuş Ali Sarı'nın Balıkesir'in Edremit ilçesindeki annesi Nihal ve babası Hüseyin, acı haberi alınca yıkıldı. Ayakta güçlükle duran anne Nihal Sarı, “Onlar için oturmuyorum. Oturur kalırım, bir daha kalkamam. Oğlum için ayakta durmam lazım” dedi.


Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan komşuları ve yakınları evin önüne geldi. Şehidin eşi Anya Sarı, çocukları 2 yaşında Adel ve 8 yaşında Aksel de ikamet ettikleri Denizli'den Balıkesir'deki baba ocağına geldi.

 

23 yaşında şehit oldu


Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda, Yozgat nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik (23), şehit oldu.


Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik'in şehit olduğu haberi, Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Gündoğdu köyünde yaşayan annesi Dilber Çelik ve Bursa'nın Yıldırım ilçesinde yaşayan babası Şahin Çelik'e askeri yetkililer tarafından verildi.

 

Şehidin bekar olduğu öğrenildi.

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.