Eğitim Haber Girişi : 17 Kasım 2016 15:24

KYK burs sonuçları açıklandı

KYK burs sonuçları açıklandı
2016-2017 öğretim yılı yüksek öğrenim burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Merek eden adaylar heberimize tıklayarak 'KYK burs sonuçları'nı örenebilirler.
Erzurumajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. Ocak ayından itibaren ödenen burs/krediler Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla bu yıl Ekim ayından itibaren ödenmeye başlanacak. Lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık bin 200 lira burs/kredi ödemesi yapılıyor.


Öğrenciler, burs/kredi sonuçlarını https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden öğrenebilecek. Burs ve kredi çıkan öğrencilerin taahhütnamelerini e-devlet üzerinden 27 Kasım 2016 saat 23.59'a kadar onaylamaları gerekiyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.