Türkiye Haber Girişi : 16 Mart 2017 23:00

Libya açıklarında Türk gemisi battı

Libya açıklarında Türk gemisi battı
Libya açıklarında, Tınaztepe-5 adlı Türk kuru yük gemisi battı. 6 gemi personeli kurtarılırken, 7 personelin ise kaybolduğu açıklandı.
Erzurumajans-Libya açıklarında bugün yerel saatle 12.30'da Tınaztepe-5 adlı Türk kuru yük gemisi battı. Tamamı Türk 13 kişilik mürettebattan 6 personel kurtulurken, 7 personelden ise henüz haber alınamıyor. Geminin, kötü hava koşullarından dolayı battığı bildirildi.

Sahil Güvenlik yetkilisi Eyub Kassem, dalgaların yaklaşık 4 metreye ulaştığını, bu yüzden de arama çalışmalarının yapılmasının mümkün olmadığını aktardı. Ayrıca Eyub Kassem yaptığı açıklamada, "Gemi, kötü hava koşulları nedeniyle battı. Ancak 1979 yapımı geminin çok kötü durumda olması da bunda bir etkendir" ifadelerini kaydetti.

Libya açıklarında batan Türk gemisiyle ilgili açıklama

Batu Denizcilik tarafından işletilen M/V Tınaztepe isimli Türk gemisinin Akdeniz'de Libya açıklarında şiddetli fırtına sebebiyle battığı açıklanırken, 7 mürettebat aranıyor.

Marmara Adası'ndan aldığı 3 bin 120 ton mermer mıcırıyla bugün 08.00'de Misurata limanı demir sahasına ulaşan kuru yük gemisi, şiddetli fırtına sebebiyle saat 12.30'da battı. 6 kişinin sağ olarak kurtarıldığı kazada kayıp olan 7 mürettebat Libya kurtarma ekipleri tarafından aranıyor.

Batu Denizcilik adına yapılan açıklamada, "Acentemiz ve sigorta temsilcilerimiz aracılığı ile bilgileri güncellemeye çalışmaktayız. Olayın nasıl cereyan ettiği ve personelimizin durumu hakkında elimize ulaşan tüm bilgiyi sizlerle paylaşacağız.

Şu an için başka bilgiye sahip değiliz. Şirket temsilcimizi olay yerine göndermeye çalışıyoruz. Vize meselesi çıkmazsa yarın Libya'da olacaktır. Kurtulan personelimizin tamamının sağlık durumunun yerinde olduğu bilgisine ulaştık.

Umut ediyoruz ki kayıp olan personelimize de bir an önce ulaşırız. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ancak Libya hükümetinden sağlıklı bilgi almakta sıkıntı yaşadığımızdan, süreçle ilgili olarak elimizde olmayan sebeplerle detaylı bilgi paylaşamıyoruz" denildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.