Ekonomi Haber Girişi : 16 Mart 2012 12:35

LİMDAŞ'tan büyük yatırım

LİMDAŞ'tan büyük yatırım
Havalandırma sektöründe faaliyet gösteren Limdaş, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak yeni fabrikası ile yurt dışına açılıyor.
Erzurum Ajans-Havalandırma sektöründe faaliyet gösteren Limdaş, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak yeni fabrikası ile yurt dışına açılıyor.

Havalandırma sektöründe faaliyet gösteren Limdaş, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak yeni fabrikası ile yurt dışına açılıyor. Klima sektöründe Doğu’da ilk olma özelliğini taşıyacak olan fabrika 50’nin  üzerinde insana da istihdam sağlayacak.

Klima ve havalandırma sektöründe faaliyet gösteren Limdaş, artık kendi imalatını yapacak. Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak fabrikayla hava kanalları, havalandırma sistemleri üretecek olan fabrika Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu sektörde kurulan ilk fabrika olma özelliğini de taşıyacak.

YURDUN HER KÖŞESİNDE VARIZ

Sürekli gelişen teknolojileri takip ederek çağın gereklerine göre yenilenmiş ve yeniliğe açık olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Limdaş Yönetim Kurulu Başkanı Halil Limon, Erzurum merkezli bir firma olarak, bir çok kurumda önemli işlere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yurdun her köşesinde Limdaş farkını yaşattıklarını da ifade eden Limon, “ Rekabet gücünü artırmak için fabrika kuruyoruz. Daha önceden de hava kanalı imalatı yapıyorduk. Şimdi bu imalatımızı da 4-5 katına çıkarıyoruz” dedi.

ARTIK YURT DIŞINA AÇILIYOR

Bur çok ilde gerek havaalanları gerekse iş merkezi ve kamu kurumlarında faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Limon, “Fabrikada ki üretimimizle birlikte yurt dışına açılıyoruz. Kuzey Irak, İran başta olmak üzere bir çok Türki Cumhuriyete ithalat yapacağız hem de oradaki kurumlarla çalışacağız. Atlama kuleleri, Valilik misafirhane ek binası, Bingöl havaalanı, Cemal Gürsel Stadyumu gibi birçok tesisin havalandırma sistemini yaptık. Bunun yanı sıra birçok şirketle de görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

PROJELERİ BİRİNCİ OLDU

F
abrikada kurulacak makineler için KUDAKA desteği aldıklarını da ifade eden Halil Limon, “Elimiz taşın altında büyümek istiyoruz” adı altında bir proje hazırladık. KUDAYA’ya sunduğumuz bu projemiz birinci oldu. Bu projeyle birlikte Doğu’nun ilk Türkiye’nin de en kapsamlı fabrikalarından birini kuruyoruz. Erzurum’da istihdama ve üretime katkı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Şuan 20 kişiyi istihdam eden firmamız çok yakın bir gelecekte bu sayıyı 50’ye çıkaracak” dedi, (Levent AKPINAR) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.