Erzurum Haber Girişi : 05 Kasım 2015 19:15

Lojistik köy ikinci etap için ihale tarihi belli oldu

Lojistik köy ikinci etap için ihale tarihi belli oldu
Erzurum'un sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak 360 bin metrekare alanlık projede ikinci etap başlıyor.
Erzurumajans-Erzurum'un sosyal ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak 360 bin metrekare alanlık projede ikinci etap başlıyor. 

Erzurum Palandöken Lojistik Köyü birince etap çalışmasının tamamlanmasının ardından, ikinci etap inşaat işleri ve demiryolu bağlantılarının yapımına başlanıyor.

Türkiye'de yapılması planlanan 19 Lojistik köy merkezinden biri olan ve 2016 yılı sonu itibariyle tamamlanması hedeflenen, 360 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan, Erzurum Palandöken Lojistik Köyünün hizmete girmesiyle, Erzurum'un bölgenin önemli lojistik merkezlerinden birisi haline gelmesi ve aynı zamanda şehir, bölge ve ülke ekonomisine önemli katma değer kazandırması bekleniyor.

Erzurum'a büyük katkı ve tren ulaşımında büyük kolaylık sağlayacak olan Erzurum Palandöken Lojistik Köyü birince etap çalışmalarının tamamlandığını ifade eden TCDD Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, birinci etap çalışmalarının sona ermesi ile birlikte ikinci etaba geçileceğini ikinci etap ile birlikte 360 bin metrekare alanın kullanılacağını belirtti. İkinci etap çalışmaları ile birlikte lojistik köyün 2016 sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Yeşilyurt, "Erzurum Palandöken Lojistik Köyü ile birlikte Erzurum büyük bir güce sahip olmuş olacak. Bu gücü iyi değerlendirmek, kullanmak gerekiyor. Bu projenin ana amacı ulaştırmada, araç, ambar kullanımı, insan gücü organizasyonu, lojistik zinciri optimizasyonu ile toplam ulaştırma ve personel maliyetlerinde azalma, ulaştırma operatörlerinin toplam İş hacminde artış sağlanarak yüksek kalite düzeyine ulaşmasını sağlamasıdır. Bu artı faaliyetlerin yanı sıra lojistik köyümüz sayesinde Erzurum'un sosyo- ekonomik yapısına canlılık getirmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

BİRİNCİ ETAP 26 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Lojistik köyde tamamlanan ilk etap çalışmalarının çok olumlu ve zamanında bitirildiğine birinci etap çalışmalarının 26 milyon liraya mal olacak. Bu çalışmalar sonucunda trafo binası, su depo binası, gözetleme ve röl evi kulesi, idari ve sosyal tesisler binası, lokomotif bakım ve onarım atölyesi gibi binaların yapımının tamamlandı.

İlk etap çalışmalarını zamanında bitirdiklerini belirten TCDD Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, ikinci etap çalışmalarına yoğunlaştıklarını yapılan çalışmaların toplam 26 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Yeşilyurt, "İlk etap çalışmalarımızı tam istediğimiz gibi zamanında bitirdik. Şimdi ikinci etap çalışmalarımıza yoğunlaşmış durumdayız. Birinci etapta yaptığımı çalışmalara örnek vermek gerekirse; trafo binası, su deposu binası, gözetleme ve röl evi kulesi, idari ve sosyal tesisler binası, lokomotif bakım onarım atölyesi, müşteri depo ve müşteri konteynır alan dolgusu, yükleme boşaltma sahası, yüksek yük yükleme rampası, lojistik müdürlüğü binası, tüm tesisin yağmur suyu hattı ve çevre ihate duvarı gibi çalışmaları hayata geçirdik. Bu çalışmalar toplam 26 milyon liraya mal oldu." dedi.

İKİNCİ ETAP İÇİN İHALE TARİHİ BELLİ OLDU

Lojistik Köy için 2. Etap ihale tarihi belli oldu. 17 Kasım 2015 tarihinde ihalesi yapılacak 2. Etap da; 1-Konteyner stok sahası ve ek depolama alanı ( Yaklaşık 90.000 M2), 2-Dökme yük boşaltma çukuru (Yaklaşık 10000m2), 3-OSB karayolu bağlantısı ve üstgeçit. 4-Lojistik merkez içi demiryolu üstyapı bağlantısı, 5-Peyzaj, sosyal ihtiyaçların karşılanması için ek yapılar (Mescit, şadırvan gibi) yer alıyor.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.