Spor Haber Girişi : 07 Mart 2021 14:31

Madalya rekoru kırdılar

Madalya rekoru kırdılar
Kayağın efsanesi Erzurum Kayak Kulübü küllerinden doğarak göğsümüzü kabartıyor

Erzurumajans-'Çevreci Kış Turizmi İşbirliği Projesi' kapsamında Bulgaristan’da madalyaları toplayan, Palandöken FIS Cup ile Türkiye Etap Yarışlarında göğsümüzü kabartan kayağın efsanesi Erzurum Kayak Kulübü, Sarıkamış’ta da 25 madalya kazanarak rekor kırdı.


KAYAĞIN EFSANESİ ERZURUM KAYAK KULÜBÜ SARIKAMIŞ’TA MADALYALARA AMBARGO KOYDU

 

Türk kayağının en köklü kayak kulübü olan ve aldığı başarıların yanı sıra olimpiyatlarla gönderdiği sporcular ile adı efsaneleşen Erzurum Kayak Kulübü, Atakan Alaftargil ve ekibinin göreve gelmesinin ardından adeta küllerinden doğdu.

 

 

Rekor Sarıkamış’ta geldi


Bu sezon ulusal ve uluslararası yarışlarda kürsüye çıkmayı başaran Erzurum Kayak Kulübü sporcuları Sarıkamış’dan ta 25 madalya ile döndü. Sarıkamış’ta düzenlenen Kayak Federasyonu Alp Disiplini A Grubu 1. ve 2. Etap Yarışlarında piste çıkan Erzurum Kayak Kulübü sporcuları, Başantrenör Mustafa Topaloğlu yönetiminde 25 madalya kazandı.

 

Naz Alaftargil’den dört şampiyonluk


Yarışlarda 11 yaşındaki Naz Alaftargil, dört ayrı yarışta birinci gelerek dört altın madalya kazandı. Aynı zamanda Kulüp Başkanı Atakan Alaftargil’in kızı olan minik sporcu elde ettiği zaferle babasının izinden yürüdü.


Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil’in 11 yaşındaki kızı Naz Alaftargil, Sarıkamış’daki yarışta 4 altın madalya kazandı.

 


 

Madalya avcısı EKK


Şampiyonada U12 kızlar kategorisi 1. Gün büyük slalom sonuçlarına göre  Erzurum Kayak Kulübü’nden Naz Alaftargil 1. olarak altın madalya kazanırken, Naz İrem Nuhoğlu da 2. olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

 

 

U14 erkekler kategorisi 1. Gün büyük slalom sonuçlarının ardından Erzurum Kayak Kulübü’nden Umut Aktaş 1. olarak altın madalya elde etti.

 

U14 kızlar kategorisi 1. Gün büyük slalom sonuçlarında Yaprak Nur Seylan 3. olarak broz madalya kazandı.

 

U12 kızlar kategorisi 2. Gün büyük slalom sonuçlarına göre Naz Alaftargil 1. olarak altın madalya kazanırken, Naz İrem Nuhoğlu 2.’lik derecesi elde etti.

 

U14 kızlar kategorisi 2. Gün büyük slalom sonuçlarına göre Yaprak Nur Seylan 2. olarak gümüş madalya kazanırken, Nuriye Gürsel üçüncülükle bronz madalya elde etti.

 

U14 erkekler kategorisi 2. Gün büyük slalomda Umut Aktaş 1. oldu.

 

U16 kızlar kategorisi 2. Gün büyük slalomda  Ayşenaz Göktaş 3. Pınar Seylan 2. olma başarısı gösterdi. U12 kızlar kategorisi 3. Gün slalom sonuçlarına göre Naz Alaftargil 1. olarak altın madalyanın sahibi olurken, Naz İrem Nuhoğlu 2. olma başarısı gösterdi.

 

U14 kızlar kategorisi 3. Gün slalomda Yaprak Nur Seylan 2. olarak gümüş madalya kazandı.

 

 

U14 erkekler kategorisi 3. Gün slalomda Kemalberk Alaftargil 1’lik kürsüsüne çıkarak altın madalya kazandı. U16 kızlar kategorisi 3. Gün slalom sonuçlarına göre Ayşenaz Göktaş 2. olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. U16 erkekler kategorisi 3. Slalom sonuçlarına göre Emirhan Ayyıldız 3.’lüğü elde etti. U12 kızlar kategorisi 4. Gün slalomda Naz Alaftargil 1. Olarak bir kez daha altın madalyayı EKK’ya getirirken, Naz İrem Nuhoğlu 2. Olarak gümüş madalya elde etti. U14 kızlar kategorisi 4. Gün slalomda Yapraknur Seylan 2. oldu. U14 erkekler kategorisi 4. Gün slalomda  Umut Aktaş 1. Burak Yüksel 3. oldu.

 

U16 kızlar kategorisi 4. Gün slalom sonuçlarına göre Ayşenaz Göktaş 1. Pınar Seylan 3. sırada yer aldı. U16 erkekler kategorisi 4. Gün slalomda Emirhan Ayyıldız 3. olma başarısı gösterdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.