Erzurum Haber Girişi : 07 Kasım 2015 17:30

MAGESDER'den Aziziye Zaferi kutlaması

MAGESDER'den Aziziye Zaferi kutlaması
MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz, "Aziziye'de yazılan şanlı kahramanlık destanının 138'inci yıldönümünde tabyalarda el ele, omuz omuza ve gönül gönüle olalım" dedi.
Erzurumajans-MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz, "Aziziye'de yazılan şanlı kahramanlık destanının 138'inci yıldönümünde tabyalarda el ele, omuz omuza ve gönül gönüle olalım" dedi. 

Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) Başkanı Abdurrahman Oğuz, Aziziye Zaferi'nin 138'inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Aziziye Zaferi'nin, bir milletin şahlanışı ve mukaddes vatan topraklarının işgalden kurtarılışı anlamını taşıdığını dile getiren Abdurrahman Oğuz, bu şahlanışın en canlı şahitlerinin de tabyalar olduğunu ifade etti.

Erzurum'da son 3 yıldır "Tabyalara Yürüyüş" adı altında muazzam bir gelenek başlatıldığını ve Aziziye Zaferi'nin her yıldönümünde Erzurum halkının ecdadıyla buluştuğunu hatırlatan Başkan Oğuz, "Aziziye Zaferi'nin yıldönümü vesilesiyle yediden yetmişine tüm Erzurum halkı olarak şanlı tarihimize doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculuk sayesinde hem bundan 138 yıl öncesine dönüyor, hem büyük zaferimizi kutluyor, hem de şehitlerimizi ve gazilerimizi yad etme fırsatı buluyoruz" diye konuştu.

Tabyalara Yürüyüş geleneğinin mimarı olan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın, Erzurum ve tabyalar için yaptığı "İkinci Çanakkale" benzetmesine dikkat çeken MAGESDER Başkanı Abdurrahman Oğuz, "Bu aziz millet Çanakkale'de de omuz omuzaydı, Aziziye'de de omuz omuzaydı. Biz hep bir olduk, birlik olduk, beraber olduk. Bu birliktelik bundan sonra da bozulamayacak" ifadelerini kullandı.

Başta Mahallebaşı ve Gülahmet semtleri olmak üzere Erzurum halkını 8 Kasım Pazar günü tabyalarda buluşmaya davet eden MAGESDER Başkanı Oğuz, bu geleneğin fikir babası ve mimarı olan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'a da teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.