Erzurum Haber Girişi : 09 Aralık 2022 10:38

Mahallelinin korkuyu rüyasıydı!

Mahallelinin korkuyu rüyasıydı!
Erzurum'da ortaokul öğrencisi kızların akranlarına uyguladığı şiddetle gündeme gelen Afet Konutları için valilik hareket geçti

2002 yılında yapımına başlanan ancak aradan geçen yıllara rağmen bir türlü bitirilemeyen konutlar, kentsel dönüşüm yoluyla yıkılacak. Uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelerek mahallenin korkulu rüyası olan konutlarda polis önlem alacak.

 

Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi’nde bulunan ve 2002 yılında dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan ancak bir türlü bitirilemeyen Afet Konutları, madde bağımlılarının mekanı oldu. Önceki günlerde ortaokul öğrencisi kız çocuklarının içerisinde arkadaşlarını öldüresiye dövdüğü dehşet evi için valilik harekete geçti.

 

Yaşları 12 ile 13 olan kız çocuklarının uyguladığı şiddet görüntüleriyle ülke gündemine oturan evler için AFAD rapor hazırladı. Yüzde 70’inin tapulu olduğu korku evleri, kentsel dönüşüm ile yıkılacak.

 

Rapor bakanlıkta

 

Bir süreden beri bölgede çalışma yaptıklarını belirlen Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, konutların doğrudan sorumluluk alanlarında olmadığını ifade ederek “ Uzun bir süreden beri o konutlarla ilgili şikayet alıyorduk. Konutların sahipleri olduğu için bizim müdahalemiz söz konusu değildi. Ancak artık toplumsal huzuru bozan bir yapıya dönüştü. Bölge ile ilgili olarak tüm çalışmalar tamamlandı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına rapor sunuldu. Bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesini bekliyoruz. Bakanlık onayının ardından Büyükşehir Belediyesi yıkımı gerçekleştirmiş olacak” dedi.

 

 

Emniyet tedbir alacak

 

Afet konutları içerisinde yaşanan son şiddet görüntülerinin ardından Erzurum Valisi Okay Memiş’in  olaya müdahale ettiğini belirten AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, “ Emniyet müdürümüz ile görüşüldü. Konutların akıbeti belli olana kadar bölgede polisiye tedbir alınacak. Metruk haline gelen binalara giriş tamamen yasaklanacak. Yaşanan olaylar hepimizi derinden sarstı “diye konuştu.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.