Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Mahkemelik binalar tehlike saçıyor

Mahkemelik binalar tehlike saçıyor
Erzurum’un tarihi mekanlarından birisi olan üç kümbetler etrafında yapılan düzenleme çalışmaları mahkeme kararına takılınca yıkımı yarım kalan binalar tehlikeye yol açıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’un tarihi mekanlarından birisi olan üç kümbetler etrafında yapılan düzenleme çalışmaları mahkeme kararına takılınca yıkımı yarım kalan binalar tehlikeye yol açıyor.

Erzurum Tebrizkapı semtinde bulunan üç kümbetler hazırlanan proje ile çevresindeki harabe yapıların yıkımı gerçekleştirilip üç kümbetlerin çevresinin açılması planlanıyordu. Başlatılan istimlak çalışmaların da evlerine biçilen değeri beğenmeyen iki ev sahibi mahkemeye başvurunca istimlak çalışmaları yarım kaldı. Yanı başlarında yapılan istimlaklar nedeni ile hasar gören iki bina adeta ölüme davetiye çıkarıyor. Çevresinde güvenlik önlemi alınmayan binalar altından akan trafik ve geçen vatandaşlar binaların yıkılma tehlikesinden habersiz bir şekilde her zaman ki yollarını kullanmaya devam ediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.