Bölge Haber Girişi : 05 Nisan 2010 17:42

Maksut Efendi de gergin anlar!..

Maksut Efendi de gergin anlar!..
Palandöken ilçesi Maksut Efendi Mahallesi'nde baz istasyonu kurulması, mahalle sakinleri ile baz istasyonunun kurulacağı alanı satan şahıslar arasında gerilime neden oldu.
Erzurum Ajans-Maksut Efendi Mahallesi'nde bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulması üzerine gergin anlar yaşandı. Baz istasyonuna karşı çıkan mahalle sakinleri tepkilerini göstermek için toplanarak eylem yapmak istedi.
Yaklaşık 50 kişilik mahalle sakini baz istasyonunun kurulduğu alana kadar yürüyerek, burada slogan atmak istedi. Ancak kalabalığı gören baz istasyonunun kurulduğu alanı satan şahıslar eylemde karşı karşıya geldi. Hiç kimsenin baz istasyonu kurulduğu için eylem yapamayacağını ifade eden şahıslar ile mahalle sakinleri karşı karşıya geldi. Kısa süreli gerginliğin yaşanması üzerine Maksut Efendi Mahalle Muhtarı Burhanettin Atmaca, duruma müdahale etti.
Muhtar Atmaca, iki tarafı da sakinleştirerek, dağılmalarını sağladı. Baz istasyonu hakkında açıklama yapan Atmaca, "Bizim mahallemiz kırsal diye nitelendiren konum da. Bu yüzden zaten gerekli imkanlardan yararlanamıyoruz. Bunun üzerine mahallemizde bu kurulan 3'ncü baz istasyonu oldu. Baz istasyonunun yaydığı radyasyondan korkuyoruz. Mahallemiz de 6 tane kanser hastası var. Mahalleli olarak tepkiliyiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.