Bölge Haber Girişi : 19 Ağustos 2011 01:38

Malatya'da askeri helikopter düştü!..

Malatya'da askeri helikopter düştü!..
Malatya 2'inci Ordu Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığına bağlı askerihelikopter düştü. Pilot yüzbaşı şehit oldu.

Erzurum Ajans-Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bir eğitim helikopteri Malatya’da düştü. Yaralı 2 pilot Turgut Özal Tıp Merkezi’ne askeri helikopterle getirildi. Edinilen bilgiye göre 1 pilot şehit oldu. Pilot Yüzbaşı Erhan Kındır tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer pilot Kamuran Sönmezay’ın ise tedavisi devam ediyor.

Malatya’da iftar saatine yakın bir zamanda meydana gelen kazada, Malatya 2. Ordu Komutanlığı’na bağlı bir eğitim helikopteri bilinmeyen bir nedenle kayısı bahçesine düştü. Topsöğüt Beldesi’nde bulunan Askeri üsse inmeye çalışan bir helikopter irtifa kaybederek kayısı bahçesine düştü. Askeri üssün hemen yakınına düşen helikopter 5 parçaya bölündü. Olay yeri inceleme ekipleri derhal güvenlik tedbiri aldı.

HELİKOPTERLE GETİRİLDİLER
Kaza sonrasında yaralanan 2 pilot askeri helikopter ile Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Hemen müdahale edilen pilotlardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

KAZA SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Olay yerinde yapılan ilk incelemelere göre helikopterin burun üzerine toprağa sağlandığı ve 5 parçaya bölündüğü bu nedenle helikopterin tipinin anlaşılamadığı belirtildi.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.