Spor Haber Girişi : 07 Ocak 2015 21:10

Manchester United'da büyük skandal

Manchester United'da büyük skandal
Manchester United'ın Arjantinli futbolcusu Marcos Rojo, 1993 yılında polis tarafından vurularak öldürülen dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından Pablo Escobar'ın fotoğrafını Instagram'dan paylaştı.
Erzurumajans-Manchester United'ın Arjantinli futbolcusu Marcos Rojo, 1993 yılında polis tarafından vurularak öldürülen dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından Pablo Escobar'ın fotoğrafını Instagram'dan paylaştı.

Olay yaratan bu paylaşım dünya medyasına manşet olurken, Manchester United taraftarları Rojo'ya büyük tepki gösterdi.

Manchester United'ın yıldızı Marcos Rojo, Instagram hesabından paylaştığı Pablo Escobar fotoğrafıyla büyük yankı uyandırdı.

Dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından biri olan ve yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu olan Kolombiyalı Pablo Escobar, 1993 yılında polis tarafından vurularak öldürüldü.


Uyuşturucudan elde ettiği 20 milyar sterline yakın parayla Forbes'ın en zenginler listesine bile giren Escobar'ı kendi sosyal medya hesabından paylaşan Marcos Rojo'ya, başta Arjantinliler olmak üzere Kırmızı Şeytanlara gönül veren taraftarlar tepki gösterdi.


Aldığı tepkilere rağmen paylaşımı silmeyen Marcos Rojo'nun bu fotoğrafına kulüpten nasıl bir tepki verileceği ise merak konusu oldu.

2014 Dünya Kupası'nın yıldızları arasında yer alan Marcos Rojo, bu yaz 16 milyon sterlin karşılığında Sporting Lizbon'dan Manchester United'a transfer oldu.

 
PABLO ESCOBAR KİMDİR?

Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı. Uyuşturucudan elde ettiği kazançla 1989'da Forbes dergisi tarafından dünyanın en zengin 7. adamı ilan edildi.

Gençlik yıllarında Medellin sokaklarında araba hırsızlığı yapan Escobar, 1970'lerde muazzam bir uyuşturucu imparatorluğu kurdu. ABD, Meksika ve Porto Riko başta olmak üzere bütün Amerika'nın uyuşturucu pazarının yüzde 80'i yıllarca elinde tuttu.

1983'te Kolombiya Meclisi'ne üye olarak seçildi.

Aralarında çok sayıda yargıç ve polisin de bulunduğu yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Escobar, 1993'te girdiği silahlı çatışmada öldürüldü.(Hürriyet)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.