Bölge Haber Girişi : 10 Mayıs 2010 11:03

Mantar zehirlenmelerine karşı uyarı!..

Mantar zehirlenmelerine karşı uyarı!..
Uzmanlar, doğada yetişen mantarları zehirli zehirsiz ayırt etmede net bir sınırın bulmadığını belirterek, kırsal alanda mantar toplayan kişilerin çok dikkatli olması gerektiğini belirttiler.

Erzurum Ajans-Uzmanlar, doğada yetişen mantarları zehirli zehirsiz ayırt etmede net bir sınırın bulmadığını belirterek, kırsal alanda mantar toplayan kişilerin çok dikkatli olması gerektiğini belirttiler.
Bahar ayında yağan bol yağmurların ardından havaların ısınmasıyla birlikte doğada bol miktarda mantarın çıkacağını belirten uzmanlar, “Dolayısıyla zehirli zehirsiz mantarın iyi ayırt edilemediğinden dolayı zehirlenmeler meydana gelmektedir. Karaciğer akut yetmezliği dediğimiz karaciğer yetmezliğine yol açabilen zehirli mantar türleri var. Bu zehirlemeler vücutta çok hızlı ilerlediği için ölümlere yol açabiliyor. Ayrıca doğadan toplanan ve iyi tahlil edilemeyen mantarlarlar, mide bağırsak
rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Mantarı zehirli zehirsiz olduğunu gerçekten çok iyi ayırt edebiliyorsak toplamalıyız. Ayırt edemiyor ve mantar yemeyi de seviyorsak, daha güvenli olan kültür mantarını tercih etmeliyiz” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.