Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Ekim 2014 23:50

Marmara Oltulular Platformu'ndan dev proje

Marmara Oltulular Platformu'ndan dev proje
Marmara Oltulular Platformu hazırladığı proje ile yurtiçi ve yurt dışındaki Oltuluları bir rehberde toplamaya hazırlanıyor.
Erzurumajans-Marmara Oltulular Platformu hazırladığı proje ile yurtiçi ve yurt dışındaki Oltuluları bir rehberde toplamaya hazırlanıyor. "ŞÛRA'NIN ÇOCUKLARI" adıyla yayımlanacak çalışmada hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Tarihi ve kültürel birikimiyle Oltu Şura Hükümeti gibi büyük bir mirasın varislerinin bir rehberde toplanmasının amaçlandığı projenin "ŞÛRA'NIN ÇOCUKLARI" adıyla yılsonunda yayınlanması planlanıyor.

"Oltu Şura Hükümeti'nden Bugüne" alt başlığıyla hazırlıkları devam eden çalışmada gerek ülke içi gerekse ülke dışında çeşitli alanlarda ülkeye hizmet eden belli bir birikim ve donanıma sahip, temsil ettikleri ve bulundukları konum itibariyle ön plana çıkan Oltulular bu rehberde toplanacak.

Bu arada hazırlıkları süren çalışmanın son aşamasında 2014 Kasım ayı sonlarında bir kokteyl ile tanıtılması da planlanıyor.

PROJE, BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Bir ilk olma özelliği taşıyan proje sayesinde Oltu'nun bağrından çıkan siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve işadamlarını bir rehberde toplamayı düşünen Marmara Oltulular Platformu çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Marmara Oltulular Platformu Başkanı Fatih Hiçdurmaz, şimdiye kadar böylesi bir çalışmanın yapılamamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, "Bu proje ile değerlerimizi kayıt altına alacak ve bu kutsal mirasın varislerini gelecek nesillerimize tanıtacağız" dedi.

DEĞERLERİMİZİ BU ÇALIŞMADA BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

Oltu Gözlem Gazetesi ve oltumedya.com haber sitesinin katkılarıyla hayata geçirecekleri projenin altyapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü aktaran Başkan Hiçdurmaz, "Amacımız, Türkiye Cumhuriyeti'nden önce Oltu'da, Şura Hükümeti adıyla bir devlet kuracak potansiyeli olan ve o devleti de kuran atalarımızın o mirasını bugünlere taşıyan, o ruh ve kabiliyeti genlerinde taşıyan o değerli neslin bugünkü değerli evlatlarını bu rehber de bir araya toplamak. Türk Tarihine bakıldığında dünyaya parmak ısırtan o şanlı zaferlerin içerisinde Oltu Şura Hükümetini kurabilme beceri, kabiliyet ve cesaretini gösteren o kahramanların bugünkü torunlarını, evlatlarını herkesin tanımasını amaçlıyoruz. Bu projeyi hayata geçirmek için ciddi bir altyapı çalışması yapıyoruz. Elbette eksiklerimiz ve ulaşamadıklarımız olacaktır. Belli bir aşamaya gelen projemize, destek verecek, katkı sunacak herkese şimdiden teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

REHBER GELECEK NESİLLERE IŞIK TUTACAK

Yaklaşık 3 ay önce başlayan proje hazırlıklarında sona gelindiğini aktaran Marmara Oltulular Platformu Başkanı Fatih Hiçdurmaz, diğer birçok il ve ilçelerinde daha önce bu tür çalışmalarla kendi insanlarını bir rehberde topladıklarını böylelikle bu tür değerlerini gelecek nesillere ışık tutması anlamında yaşatmaya çalıştıklarını anlattı.

ÇALIŞMANIN TASLAĞI 15 KASIM'DA TAMAMLANMIŞ OLACAK

Oltu'nun gerek ilçe içerisinde gerekse ilçe dışında siyasetten bürokrasiye, akademisyeninden iş hayatına kadar birçok değerli insanının olduğuna vurgu yapan Hiçdurmaz, "Onlarca değerli insanını yetiştirerek ülkeye hizmet etme şerefine nail olan güzide ilçemiz Oltu'nun ve bağrından çıkan bu değerli insanlarımızın gelecek nesiller tarafından tanınarak örnek alınması en büyük arzumuz. Bu insanlarımızın neleri başararak, kendi imkânlarıyla nerelere geldikleri ve şuan neler yaptıklarını bu rehberde toplayacağız. Ayrıca bu çalışmada Oltu'muz ile ilgili tarihi ve kültürel vesika ve belgelerde yer alacak. Rehberde yer almak isteyenlerin 15 Kasım 2014 tarihine kadar bizlere gerek telefonla gerekse [email protected] mail adresine özgeçmişleri, bir güncel fotoğraf, duygu ve düşüncelerini ihtiva eden dokümanlarını göndermeleri yeterli olacaktır." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.