Türkiye Haber Girişi : 15 Eylül 2016 15:15

Marmaris'teki otel baskınında neler olmuş neler!

Marmaris'teki otel baskınında neler olmuş neler!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "15 dakika daha kalsaydım öldürülecektim" dediği 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'te yaşananlarla ilgili polis memuru ifade verdi.
Erzurumajans-Polis memuru M.G. Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ile 'FETÖ' kapsamında ihraç edilen Yardımcısı Akif Olgun'la ilgili Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

M.G. İlçe Emniyet Müdürü'nün "Hayır kardeşim asker gelirse çatışmaya girilmeyecek kapıları açın içeri girsinler gerekirse makamı açın başçavuş makama otursun" dediğini aktardı. 

"Çatışıp öleceğiz"

Darbe gecesi Cumhurbaşkanı'nın kaldığı Grand Yazıcı Otel'deki villa önünde görev aldığını belirten M.G., Muğla Valisi Amir Çiçekile Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya'nın o gece Marmaris'e geldiklerini iddia etti. Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, M.G. o gece yaşananları şöyle anlattı:

"Görev aldıktan 50 dakika sonra Vali ve Emniyet Müdürümüz otelin önüne geldi. Bu ana kadar İlçe Emniyet Müdürümüz Ertan Sarıkaya ve yardımcıları herhangi bir talimat vermedi. Yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu hissediyordum. Sayın Valimiz gelir gelmez bizlere 'arkadaşlar gerekirse çatışıp öleceğiz ama sayın Cumhurbaşkanımızı teslim etmeyeceğiz' demesi üzerine ne yapacağımızı anladım. Orada bulunan polislere de cesaret geldiğini gördüm bizlere moral kaynağı oldu. Cumhurbaşkanımız gittikten sonra Vali ve Emniyet Müdürümüz ilçeden ayrıldı.

Helikopterler geldi

"Biz de halkın toplandığı meydana gittik. Helikopterlerin gelmesiyle tekrar otelin önüne 8534 kod nolu ekip olarak ilk giden bendim. Emniyet Müdürü'nün talimatı ile emniyet müdürlüğüne geçtik. Tüm personel oradaydı. Bize emniyette beklememiz söylendi ve sabaha kadar hiçbir talimat verilmedi.

"Kapıları açın talimatı"

"4 Ağustos günü Polis Merkezi yanında bulunan çay ocağı önünde polis memurları M.Ö., M.Ü. S.Y. ve eşi ile birlikte oturup sohbet ediyorduk. Konu 15 Temmuz darbe gecesinden açılınca haber merkezinde çalışan S.Y. İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ile aralarında geçen telefon konuşmasının içeriğini anlattı. S.Y. personelin telefonla kendisine emniyete asker baskına gelirse ne yapacaklarını, çatışmaya girip-girmeyeceklerini sorduklarında kendisinin de emniyet müdürünü cep telefonuyla aradığını ve konuyu ilettiğini söyledi.

"Makamıma otursun"

"İlçe Emniyet Müdürü'nün 'hayır kardeşim asker gelirse çatışmaya girilmeyecek kapıları açın içeri girsinler gerekirse makamı açın başçavuş makama otursun' dediğini aktardı. Talimatı ilettiği müdür yardımcısı Akif Olgun'un ise 'askerler gelirse kapıyı açın içeri alın ama hiçbir arkadaş silahını teslim etmesin' dediğini iletti. O gece verilen talimatlara göre Akif Olgun'un Ertan Sarıkaya'ya göre daha dik durduğunu bizlere söyledi.

"Baş polise anlattım"

"Darbe gecesi 250'den fazla insanın kendilerini tankların önüne siper edip, şehit olmaları yüzünden bu konuyu FETÖ'nün mağdur ettiği baş polis Y.Z.K.'ye anlattım. 7 Ağustos'ta Haber merkezinde çalışan Y.Ç. adlı polis memurunu S.Y. ile görüştürdüm. Kendisinin o gece sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten gittikten sonra haber merkezine geçip orada görev aldığını ve sabaha kadar devam ettiğini bu sürede hiçbir müdürün talimat vermediğini, kendisi inisiyatif alarak ekipleri yönlendirdiğini ve bu konuşmalarında zaten kayıtlı olduğunu ona söylemiş.

"Vali'ye aktardık"

Bu konuyu araştırdığımız İlçe Emniyet Müdürü'nün kulağına gitmiş olacak ki, arkadaşım Y.Z. ile benim 9 Ağustos'ta farklı ilçelere tayinlerimiz çıktık. 15 Ağustos'ta ilişiğimizi kesmemiz söylendi. Bizde konuyu Sayın Valimize aktardık. S.Y.'nin konuşmalarını cep telefonuyla kayıt etmiştim. S.Y. sadece 'abi darbe gecesi o kadar şeyler oldu ki anlatabilsem, vicdanen rahatsızlık duyuyorum' dedi.

"Kayıtlar istenmedi"

"27 Ağustos günü İl Emniyet Müdürü cep telefonuyla beni aradı. Sayın Valimizin kendisine bir araştırma görevi verdiğini darbe gecesi Marmaris'te müdürlerin askerlerin emniyete gelirse içeri alın çatışmaya girmeyin konusunu sordu. Bende her şeyi doğru bir şekilde anlattım. Kendisi de S.Y. ve diğer polislerle görüştüğünü onun böyle bir şey söylemediğini aktardı. Bende S.Y.'nin konuşma kaydının olduğunu bildirdim. Bugüne kadar bu kayıtları kimse istemedi ve sormadı.

"Kadir Ay atanmıştı"

"40 ilden daha önemli konumda olan Marmaris'e Ertan Sarıkaya'yı FETÖ/PDY kapsamında ihraç edilerek tutuklanan eski İl Emniyet Müdürü Kadir Ay atamıştı. Ondan sonra Muğla Emniyet Müdürü olan Ahmet Akbal da Sarıkaya'nın görev yerini değiştirmeyerek onu koruyup kolladı. Birlikte Marmaris'te bir sitede ev aldıkları ve komşu olduklarını öğrendim. Nitekim ilçede restoran işleten S. ve kardeşi E. adlı kişiler FETÖ yapılanması üyeleridir. Bunların ilçede toplantılar düzenlediğini Ertan Sarıkaya'nın sürekli oraya gittiğini hatta Kadir Ay ve Ahmet Akbal adlı İl Emniyet Müdürlerini de sürekli buraya götürdüğünü duydum"

Sözcü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.