Maskeli balo sona erdi!

 

AK Parti, 10 ilçe kaybetti. Dile kolay 10 ilçe!

 

Partinin kalesi olan Erzurum’da inanılmaz bir kan kaybı.

 

Neden böyle olduğunu anlatmaya gerek var mı?

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’da da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları gücü öylesine kullandı ve tükettiler ki, halk tokadı yapıştırdı. Muhalefete büyük bir fırsat verdi.

 

Artık ‘yüzde 50’ olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, rekor hesapları yapıyordu, hayal kırıklığına uğradı. Sonuçlar bir kez daha gösterdi ki, ilçelerde hiçbir etkisi yokmuş!

 

Bakın en büyük örnek; merkez ilçe Aziziye, 20 yıl sonra el değiştirdi ‘çoban Emrullah’ çatır çatır kazandı.

 

Çat, Köprüköy, Uzundere Ya da ‘kiralık kalemlerinin’ ‘başkanım sizi çok seviyorlar’ diyerek, pohpohladığı güney ilçeleri… Hepsi gitti.

 

Kerametin kendisinde ya da teşkilat olarak kendilerinde olmadığını artık anlamışlardır diye düşünüyorum.  

 

Savunma yapacak hali de halleri de kalmadı. Örneğin, ‘seçime katılım olmadı’ bahanesinin arkasına sığınamazlar! Öyle ki, Erdoğan’ın mitingine de katılım olmamıştı.

 

Mitinge getiremediklerini sandığa nasıl getireceklerdi?

 

Sorarım, teşkilat daha ne işe yarar? Belirledikleri adaylar da patır patır döküldü. Borsa (!) oynar gibi aday mı belirlenir?

 

Örnek vereyim; Horasan’da Hayrettin Özdemir. Adamı dinlemediler, gitti İYİ Parti’den kazandı.

 

Sekmen’in kibri ve il teşkilatının yetersizliğiyle bir seçim AK Parti adına böyle noktalandı.

 

Ve Erzurum artık yeni bir sürece giriyor.

 

İlk olarak Meclis’te artık istedikleri gibi at koşturamayacaklar!

 

Çünkü seçim sonuçları Erzurum’da belki de Türkiye’de bir ilke sahne oldu.

 

AK Parti ve MHP’yle birlikte CHP, BBP, Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti ve de DEM Meclis’te yer alacak.

 

Anlayacağınız muhalefet yelpazesi geniş haliyle şeffaf belediyecilikten uzak Mehmet Sekmen’i zor günler bekliyor. Özetle Sekmen, 'kabul edenler', 'kabul edilmiştir' diyemeyecek. 

 

Astığım astık, kestiğim kestik kararlar alamayacak. 10 yıl sonra demokrasi işlemeye başlayacak.

 

Ayrıca cılız sesli muhalif meclis üyelerine yönelik şirinlik maskeleri de işe yaramayacak.

 

O yüzden ‘maskeli balo’ sona erdi.

 

Şimdi sandıkta kaybettiklerini, masada kazanma derdine düşecekler. Bekleyin görün.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hacım sağolsn 26 Nisan 2024 16:16

    erzurumda yaşıyorum belediyenin hiçbukadar kötü yönetilsiğini görmemdim ama adam atanmamış bizim verdiğim oylarla seçilmişse yapacak birşey yok. Allaha havalae edin. siz ettiniz oy verenelrin vebali üzerine olsun. her türlü haksızlık rüşvet torpilde oy verenlerin vebali var ve mutlaka cezasını çekecekler. oy veren hacılarımızın sanırım sevabı çok bizde onlardan faydlaalnmış oluruz yani bizim hiçbir kaybımız yok. oy verenler dşünsün. torpili rüşveti.

  • Torpilsiz ve rabbime sığınıp ilahi adalet bekleyen personel 20 Nisan 2024 23:13

    Öncelikle sözlerime başlamadan önce büyükşehir belediyesinde Kpss sınavından yüksek puan alıp kadro alamayan, hiç kpss ye girmeyip torpille kadro alanlar sözlerim size. Bu adaletsizliğe ortam hazırlayıp torpille kendi adamlarına memur kadrosu verenler ve bu kadroyu alanlar. Sizleri Alemlerin rabbi , sahipsizlerin sahibi , kimsesizlerin kimsesi yüce Allahıma havale ediyorum. Mehmet Sekmen Başkanın kendi personeli %80 oy vermedi. 5000 personelinin aileriyle birlikte 50.000 oyu var. Personeline seçmen gözüyle hiç bakmadı. Daire başkanları ve müdürlerinin personele yaptığı zulümleri hiç umursamadı. Personelini asgari ücretin bi tık üstüne mahkum etti. Tasarruf adı altında hep işçilerin mesai ve pazarları kesildi. Torpillilere kadro verip en düşük memuruna 50.000 tl maaş verip müdürüne 60.000 daire başkanlarına 100.000 maaş verip gariban şirket işçilerine 22.000 maaş verdi. İlçeler olmasaydı gene seçilemezdi. Önemli olan geçmişte yapılan hatalardan ders alıp biran önce mağdurların hakları verilmeli. Sıkıntılar dinlenip çözüm üretilirse ayrım yapılmadan insanı yaşatki devlet yaşasın şiarıyla hareket edilirse eskisi gibi güzel günlere tekrar kavuşuruz inşallah

  • ahmet efe 15 Nisan 2024 10:27

    bırakın herkes layık olduğu sekilde yönetilip yaşasın. ister temiz su için ister yosunlu su içsin, ister küflü ekmek yiyip ister temiz ekmek yesin. Çünkü oy verip başa getiren sizsiniz. Polemik yapmayın herkes seçtiği adayın kalitesi oranında hizmet alır.

  • Halis demir 14 Nisan 2024 12:28

    Görgüsüzlük, görmemişlik, eziklik olma durumu sonucu ortaya çıkmış pisişik durum. Laik Türkiye bunlara layık değil adeta diplomasızlık eğitimsizlik cahillik prim yapıyor en düşük maaşa zam, en düşük emekli aylığına zam hep bu eğitimsizliğe verilen pirim. Ülkeyi en yüksek maaşla kariyer alıp yönetmek yerine en düşük maaşı kriter alan bir yönetimden ne bekliyorsunuz. Hayvanat bahçesi müdürünü tğbitaka atamak bilime verilen önemi gösteriyor cahillik üstüm görülüyor. Diplomalılardan adeta intikam alınıyor. Bu ortamda İyi bir şey beklemek imlansızdır. Ülke hızla cahilliğe sürükleniyor yakında üniversitelerin kapanmasına da tanık olacağız amaç cahil toplum yaratmak.

  • ali er 12 Nisan 2024 13:40

    maskeli balo değil resmen tiyatro oynanıyor. yollar bozuk su kirli yollar delik deşik. rezaletin tiyatrosu. belediye başkancılık oynanıyor. buraya asıl bir kayyum atayın biz artık bu pis yollardan küflü ekmeklerden kötü sulardan bıktık.

  • Ahmet k 11 Nisan 2024 19:09

    Sekmen bey buradan soruyorum size bayram tatilinde erzurumdamısınız yoksa istanbuldamısınız. Her tatilde böyle bu şehrin buraya yerleşen bir başkana ihtiyacı var bize zarar veriyorsunuz lütfen anlayışlı olunuz

  • Tuncay demirci 09 Nisan 2024 21:13

    Yollarımız berbat trafik berbat oy verenler ne için oy veriyor siz Erzurum?da yaşamıyormuşsunuz acaba

  • Dede 05 Nisan 2024 00:34

    Çobanlık peygamber mesleğidir hor görülmez. Ama hırsızlık kimin mesleğidir o görülüyor heryerde

  • sait m .k 04 Nisan 2024 22:29

    yenişehirin yolları nedir. ayıp yahu. resmen tarla patika olmuş. insan utanır sıkılır. tam belediye binasının önü rezialet nasıl başkan bu binaya gelip gitmiyor mu mesaiye gelmiyor mu. yolları görmüyor mu. maaş alıyorsunuz lütfen yolları bir asfaltlayın. taa 25 sene önce atılan asfalt. ayıp değilmi. 2. marketler getto olmuş kurtarılmış alan telsizler olmuş belediye korkusundan buraya giremiyor. barınakları çadırları yıkamıyor. işi gücü kadınlar kermesinde koopertifinde kaşar yapmak o ne güzel kaşar. işleri güçleri kadın kooperatifinde kaşar yapmak. belediyecilik yol asfalt su alt yapı vb vb hiçbiri yok. yalandan kaşar yapıp başkanlık yapmak nedrir.

  • HAYRO DAYI 04 Nisan 2024 15:48

    Erzurum il merkezindeki yollarda yamalık yamalık üzerine atılıyor. Yamalıksız olarak, kesintisiz devam eden 500 metre yol gösteremezsiniz. Neden bu kalitesizlik ? Bu insanlar az mı vergi veriyorlar. Erzurumlular ödedikleri verginin karşılığını neden hizmet olarak geri alamıyorlar. Yolda mı gidiyoruz tarla ortasında mı belli değil bu mudur büyükşehir ?

  • ahmet efe 04 Nisan 2024 13:59

    Gez camisi baştan başa faciadır. bi vakıflar işe el atmamış burası tarihi camidir ne yapıyorsunuz dememiştir. Sekmen o bölgeyi adeta köklerinden koparmıştır. erzurumda halk malesef o kadar hisssizleşmiştir adta kan uykusuna yatmıştır ki. ulu cami yıkılsa bile kimsenin derdinde değldir. Böylesine bir vurdumduymazlık sonucu tarihi gürcükapı camisini düzeltme maksadıyla o bölgeyi daha değersizleştirmiştir. düşünün ki A101 açılmıştır caminin sınırımda. hani tarihi mekandı hangi korunacaktı. herşey yalan dolan. 40 senelik esanflar, erzurumun asırlık kuşburnu çaşırotu merkezi yerle bir edilmiş a 101 açılmıştır. Erzurumlu ancak istanbula gidince ayasofyaya gitsin. sizin ayasogfyanız burada gürcü kapı lalapaşa camisidir. YAzık içimiz parçalanıyor ama elimizden bişey gelmiyor. Niçin bir belediye kaliteli yol asfalyt yapmaz da başka işler yapar. Terminal caddesinde aşagıdaki apartmanları içeri aldınız. üstteki yeni yapılan apartmanı niye içeri almadınız. Hepsini alsaydınız o cadde en azından 4 metee genişleyecekti. Ama imar rantı tüm erzuruma feda edildi. lütfen yıkılacak apartmanaları terminal caddesinde 4 5 metre içeriye alın. Bu şehre inanın kötülük yapıyorsunuz oy vererek. oy veremseniz daha hayırlı olacak.

  • dvt 04 Nisan 2024 10:47

    keşke büyükşehirde kaybetseydi de görseydiler erzuruma miting için gelip istanbula oy isteme nasıl oluyor... Adamlar o kadar eminler ki erzurum için ne bir yatırım ne bir müjde yıllardır hep aynı hikate.

  • Kalem 04 Nisan 2024 09:56

    Boşa yaziyorsun.Ne bu Sekmen gitti nede yagdanliklari sen yazdiginla kaldin onlar da koltuklarinda...

  • Tekin Ege 04 Nisan 2024 05:52

    Ahmet küçükler tarafından yaptırılan Gez mah mevkiindeki yeraltı çarşısı ve geçidini sekmen projem var hesabına kapattı ve o dediği projeyi hayata geçirmeyip 20 dükkanlı isyerlerini acımasızca kapatıp esnafın ekmeğiyle oynadı venayrıca yaşlı,engelli, çocukların halkın geçiş yolunu kapattı bu şehire yaptığı zulümlerden sadece biri ve orda kesin bir rant döndü bu olayın aydınlanması en çok istediğim sebeplerden biri Mehmet sekmen resmen şehir ekonomisine darbe vurdu umarım muhalefet meclisi bu konu üzerinde durur

  • Tekin Ege 04 Nisan 2024 05:48

    Ahmet küçükler tarafından yaptırılan Gez mah mevkiindeki yeraltı çarşısı ve geçidini sekmen projem var hesabına kapattı ve o dediği projeyi hayata geçirmeyip 20 dükkanlı isyerlerini acımasızca kapatıp esnafın ekmeğiyle oynadı venayrıca yaşlı,engelli, çocukların halkın geçiş yolunu kapattı bu şehire yaptığı zulümlerden sadece biri ve orda kesin bir rant döndü bu olayın aydınlanması en çok istediğim sebeplerden biri Mehmet sekmen resmen şehir ekonomisine darbe vurdu umarım muhalefet meclisi bu konu üzerinde durur

  • Yavuz selim 03 Nisan 2024 19:49

    Kibir kalesi yıkıldı Erzurum herxaman geriden gelir en yakın seçimde Akp dış kapının mandalı olacaktır. Bunlar geldikleri gibi gidecekler.

  • Sekmen de gitseydi tam olacaktı. 03 Nisan 2024 16:52

    Sekmen 'nin canını sıktık ama o özellikle çoban dediği abimizin kazanmasına çok sevindim. Kimseyi küçümsemeyeceksin.

  • Hudaverdi 03 Nisan 2024 16:46

    Büyükşehir ve diğer merkez ilçe belediyelerinde usulsüz atamalar, harcanan paralar gün yüzüne çıkartılmalı. Beyaz ve siyah ayırt edilmeli. Liyakat sahibi olmayan kişiler ifşa olmalı.

  • Hoşgörü kazanacak 03 Nisan 2024 16:13

    Çok güzel oldu ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Beleş beleş sefa sürdüler halkımız İstanbul'u görmüyor mu oy alabilmek için vaadler havada uçuşuyordu. Erzurum'a da vatan millet Sakarya, şiir, şarkı. Siyasiler halka hizmet için vardır. İnşallah bir gün Erzurum'dan da oy almak için seferber olmak zorunda kalırlar. Şeffaf belediyecilik ve bol hizmet senelerdir karşılıksız ve tavizsiz oy veren Erzurum'unda hakkı. Ama önce seçmen bilinci lazım. Seçmenin neyi seçtiğini bilmesi lazım. Hizmet mi kral mı?

  • köksal Yaz 03 Nisan 2024 11:39

    demedi deme sayın sağsöz bu seçilenlerin en az yarısı 3 ay sonra perti değiştirip akp ye geçer :)

  • Ali er 03 Nisan 2024 09:00

    Sekmen çok çok ayıp etti Gürcü kapı gibi tarihi bir camiye ettiğini Rus işgal etse yapmazdı. İstanbul?da Sultanahmet?in civarında böyle bir şey yapamazsınız ama burada yaptınız. Mng avam için terminal camisini yıktınız, yol için çiftlik camisini yıkmaktan beter ettiniz artık Erzurum?a islama zarar veriyorsunuz. İslam düşmanısın. Yollar rezalet adi pis asfalt atıp 1 sene dayanmadan bozuluyor . Hersey sahte. Tarihi doku diyorsunuz tarihi yoncalığı benzinlik yapıyorsunuz. Erzurum halkını aşagılamayın. Yaptığınız ekmeği gördük. Siz Erzurum?a layık görev yapacaksanız yapın yoksa lütfen geldiğiniz yere dönün.

  • misafir 03 Nisan 2024 06:18

    Mecliste partilerin kazandığı koltuk sayısını paylaşabilir misiniz ? Bir de 2019 da partilerin kazandığı koltuk sayısını

  • Mutlu durak 03 Nisan 2024 01:01

    Zamla ülke yönetilmez her zaman demişim,benim için en önemli şeyde hastane randevusu alamıyorum,ben nasıl destek verebilirmki.