Erzurum Haber Girişi : 15 Mart 2012 18:10

Maskeli soyguncu kamerada

Maskeli soyguncu kamerada
Erzurum’da şubat ve mart ayında iyi ayrı yerde silahlı soygun olayını gerçekleştiren hırsızın güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da şubat ve mart ayında iyi ayrı yerde silahlı soygun olayını gerçekleştiren hırsızın güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.
Amerikan soyguncularının kullandığı yöntemlerini aratmayan tavır ve hareketleriyle tüm icraatların da aynı kıyafeti giyinen 41 yaşındaki V.Ö’yü siyah montu yakalattı.
Kentte 16 Şubat tarihinde bir markete, 2 Mart’ta da bir acente şirketine girerek silahlı soygun yapan V.Ö’nün güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri polisin olayı çözmesinde en büyük delili oldu. Kimi zaman yüzünü poşu ve bereyle kapatan kimi zaman da kar maskesi kullanan V.Ö’nün silahlı ve nitelikli yağma suçlarını işlediğini gösteren Erzurum’daki ilk hırsızlık olayı markette yaşanmıştı. Markette önce alış veriş yapar gibi hareket ederek iş yerinde başka kişilerin bulunup bulunmadığını kontrol ettikten sonra iş yerinin kapısını içeriden kilitleyerek belinden çıkardığı silahla market çalışanının tehdit eden, kasada bulunan para ve sigaraları çalan hırsızın soğukkanlı tavrı bir hayli dikkat çekici. Güvenlik kamerası ve görgü tanıklarının ifadelerinden harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro ekipleri, profesyonel hırsızı bulmak için çok yönlü çalışma başlatmıştı.

Haberin Videosu İçin Tıklayınız

Bu olayın ardından 02 Mart’ta bir acente şirketine giren V.Ö, bu kez de yüzünü poşu ve bereyle kapatarak, önce işyerinde keşif yapmış içeride müşteri olduğunu görünce tekrar geri giderek soygunun planını gerçekleştirmek için dışarıda beklediği ortaya çıktı.
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, ikinci kez iş yerine gelen hırsızın içeride müşterilerin bulunduğunu görmesi üzerine kendisi de müşteri gibi davrandığı belirlendi.
Müşterilerin işletmeden ayrılmasını bekledikten sonra işyerinde çalışanların dışında başka müşteri bulunmadığını fark ettikten sonra belinden çıkardığı silahı iş yeri çalışanına doğru yöneltti. Kasada bulunan paraları alarak firar eden silahlı soyguncu V.Ö’yü bu kez sırtındaki siyah montu ele verdi.
Değişik tarihlerde meydana gelen iki ayrı soygun olayının şüphelisinin kullandığı ve Amerikan soygunlarına benzer yöntemlerin genellikle aynı olduğu ve sportif kıyafetleri giyindiği tespit edildi. Silahı belinden aynı şekilde çıkarıyor olması, soygun olaylarını aynı metot ve yöntemle işlendiği de yine V.Ö’yü yakalamada önemli kanıtlar arasında yer aldı.
Her iki olay ile ilgili olarak toplanan deliller üzerine yapılan araştırmalarda olayın failinin V.Ö. (41) isimli şahıs olduğu tespit edildi. Firari şahsın yakalanmasına yönelik olarak ikameti ve sürekli takıldığı yerlerin çevresinde fiziki olarak takibe başlandı. Yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda firari şüpheli yakalanamazken şahsın Rize’ye kaçtığı belirlendi.
F
irari şüphelinin Rize ilinde bulunduğu adresi tespit eden Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nden giden ekiplerin Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerle ortaklaşa yaptığı operasyon sonucunda firari şüpheli V.Ö. (41) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan kimlik kontrolünde üzerinde kendisinin fotoğrafı bulunan sahte kimlik çıktı. Şüpheli V.Ö. (41)’nün ikametinde yapılan aramada soygun olayında giydiği eşofman ve spor ayakkabı ele geçirildi. Şüpheli Emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.