Kültür-Sanat Haber Girişi : 16 Mart 2013 16:23

Mavi-Beyaz Çizgi'den ahde vefa ödülleri

Mavi-Beyaz Çizgi'den ahde vefa ödülleri
Gazeteci Öztürk Akkök'ün, fotoğraflarla desteklediği Erzurum kültür ve folklorunu anlatan, 'Kar Şehri Erzurum' isimli kitabının tanıtımı Öğretmen Evinde düzenlenen 'Mavi Beyaz Çizgi Ahde Vefa Ödül' gecesinde yapıldı.
Erzurumajans-Gazeteci Öztürk Akkök'ün, fotoğraflarla desteklediği Erzurum kültür ve folklorunu anlatan, 'Kar Şehri Erzurum' isimli kitabının tanıtımı Öğretmen Evinde düzenlenen 'Mavi Beyaz Çizgi Ahde Vefa Ödül' gecesinde yapıldı.

Geceye, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, Başsavcı Ramazan Apaçık, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Akkök'ün gazeteci meslektaşları katıldı.

Gazeteci Öztürk Akkök, yayımladığı eserde 10 yıllık birikimini ortaya koyduğunu ifade etti. Erzurum genelindeki 315 farklı mekandan çekilmiş fotoğrafların kitapta yer aldığına vurgu yapan Akkök, "Erzurum, tarih, kültür ve folkloruyla ilgili önceden kişi, kurum ve kuruluşların yayımladığı eserler vardı. Ancak bunların aynı kaynak kitaplardan beslendiği için benzerlik gösteriyordu. Önceki eserlerde ayrıca yazı ağırlıklı olup fotoğraflar çok az yer alıyordu. Güncel bilgi ve fotoğraflarla şehrin kültür, medeniyet ve folkloruna ayna tuttuk. Sahibi olduğumuz zenginlikleri iyi bir sunumla ortaya koymak istedik. Eserimizde farklı zaman ve mekanlarda çekilmiş, özel olarak işlenmiş 315 fotoğraf var. Özgün metin ve fotoğrafların yer aldığı kitap için 10 yıl boyunca yaklaşık binlerce kilometre yol kat ettik. Azimli ve özverili çalışma sonucunda Erzurum ve ülke kültürüne 'Kar şehri Erzurum'u kazandırdığımız için mutluyum." dedi.

Daha sonra gecede Erzurum'un kültürüne, sanatına ve tanıtımına katkı yapan, değerli çalışmaları ile her türlü takdiri hakedenlere de, "marifet iltifata tabidir" sözünden yola çıkarak "ahde vefa ödülleri" takdim edildi. Mavi-Beyaz Çizgi Derneği'nce organize edilen gecede Vali Sebahattin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, tarihçi-yazar Muzaffer Taşyürek, türkü ustası Mehmet Çalmaşır, Bindallı ekibini kuran Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek, edebiyatçı-yazar Muammer Çelik ve Allahuekber şehitlerinin anılmasını sağlayan dönemin ERVAK Başkanı Necati Bölükbaşı ile mütvelli heyeti üyesi Prof. Dr. Durkaya Ören ve Dadaşın Gönül Sesi ödüllerini aldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.