Spor Haber Girişi : 09 Haziran 2020 11:15

Mazeret kabul etmiyoruz Şifo!

Mazeret kabul etmiyoruz Şifo!
Hafta sonu evinde Eskişehirspor ile ara verile lige yeniden merhaba diyecek olan BB Erzurumspor’da sadece kulübün şampiyonluk testi yapılmayacak, teknik direktör Mehmet Özdilek de teraziye çıkıp tartılacak.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-BB Erzurumspor 6 maç sonra ipi göğüsleyip sadece şampiyon olmakla kalmayacak, hocası Özdilek de bir nevi teknik adamlıkta geleceğini oylayacak.  Zira son yıllarda başında çıktığı takımlarla sahada arzu edilmeyen sonuçlara imza atan ve teknik adamlıkta bir anda tartışılır duruma gelen Özdilek’in de imtihanı olacak bu maçlar.. Kaldı ki Özdilek’in bana göre Erzurumspor’un başında vereceği sınav da öyle 6 maç filan değil, sadece 4 maç! Bir defa içeride ilk ve son hafta oynanacak Eskişehir ve Ümraniye maçlarını saymıyorum, asıl sınavı Osmanlı, Adanademir, Giresun ve Altay maçlarında verecek. Eskişehir ve Ümraniye nihayetinde oynanmamış maçlar, galibiyet olacak diye elbette garantisi yok ama futbol aklımız da öyle diyor zaten, zorluk derecesi de çok yüksek olmayan maçlar o maçlar. Hele hele bu saatten sonra Şifo’nun hiçbir mazereti kabul görmeyecektir, çünkü bu takımın bu saatten sonra bulunduğu konum itibariyle herkes de biliyor ki şampiyonluk şansı yüzde 50’nin üzerindedir. Mevcut puan cetvelindeki görüntüsüyle hangi hoca gelecek olsa kesin şampiyonluk söz verir, kimse de böyle bir şansı tepmek istemez, imza atmak için belki de üste para verir!

Her neyse. Geçen sezon özellikle büyükler ile oynanan maçları kazanamamasına rağmen kaybetmemiş olması belki hocamız için bir artıdır ama süper ligden düşüşte de rolü olanlardan biridir. Şu veya bu sebeplerden dolayı son çeyrekte yarı yolda bırakıp gitmesi de ayrı bir eksi puan olmuştur. İstatistikler Şifo ile Erzurum’un çalıştırdığı dönem ‘hatice’ anlamında belki ama ‘netice’ anlamında öyle ahım, şahım bir dönem yaşadığını da göstermemektedir! Hele hele süper ligde iken onun başında çıkılan ve 1-0 kaybedilen Rize maçından sonra yaptığı ‘’Sabaha kadar oynasaydık bu hakemle yenilirdik’’ açıklamasını doğru bulmamış, bunu her fırsatta dile getiren biri olarak bu saatten sonra hiçbir mazeretinin kabul görmeyeceğini üstüne basa basa söylemek istiyorum.  Kimbilir, boşu boşuna Taylan’ın sayılmayan golüne gereksiz yere ‘cambaza bak, cambaza’ ettirildi, belki de Erzurum daha o maçta düştü! Öyleyse bu saat, bu dakika itibariyle Şifo’nun, tıpkı Ali Demirhan, Dilaver Yılmaz, Mevlüt Doğan’ın aksine ‘küme düşüren başkan’ olarak da üstüne yapışıp kalan mahsurlu imajı ile Hüseyin Üneş gibi takımı şampiyon etmesi gibi mecburiyeti hasıl olmuştur. Evet, evet, bu benim son kararımdır, nokta! 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.