Bölge Haber Girişi : 06 Mayıs 2010 02:39

Meclis'te yumruklar konuştu!..

Meclis'te yumruklar konuştu!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın malvarlığı tartışması TBMM Genel Kurulu'nda kavga çıkardı. AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na yumruk atmaya çalışırken, yumruk araya girmeye çalışan TBMM Katip Üyesi Yaşa
Erzurum Ajans-AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın 8. zengin Başbakanı olduğu iddialarının yalan olduğunu söyledi. Canikli, Başbakan'ın malvarlığını soran CHP'li milletvekillerine de, "Yalan üretim merkezinde yalan üretiliyor. Başbakan'dan özür dileyin" diye seslendi.
TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 2. turunda 22. maddenin görüşmeleri sırasında Başbakan'ın malvarlığı ile ilgili tartışmalar sürdü. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Başbakan Erdoğan ile ilgili iddianın kuyruklu yalan olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"The Economist dergisinin Türkiye temsilcisinden bir açıklama geldi. Biraz önce elime ulaştı. İddia tamamen hayal ürünüdür. Economist dergisi, herhangi bir zamanda Türkiye'nin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili dünyanın en zengin liderleri arasında yer aldığına ilişkin bir yayın yapmamıştır. Demek ki, iddia yalan, kuyruklu yalan. Başbakanımızla ilgili böyle bir iddia yok."

-"YALAN ÜRETİM MERKEZİNDE YALAN ÜRETİLİYOR"-

CHP'li milletvekillerinden özür beklediklerini ifade eden Canikli, şöyle devam etti:
"Yalan üretim merkezinde yalan üretiliyor; ayıptır. Onurlu olan, bu iddia sahibi, birazcık onur varsa çıkıp Başbakan'dan, milletten özür dilemelidir. Onu bekliyoruz. Bu iddianın gerçekle bir ilgisi yoktur. The Economist'in hiçbir sayısında böyle bir iddia yer almamıştır. Siz, ne zaman akıllanacaksınız. Ne zaman onurlu davranacaksınız. Gerçekle ilgisi olmadığı halde Başbakan'a hakaret yapacaksınız. Çıkıp özür dileyeceksiniz. Biz, sizin yalanlarınıza cevap vermekten bıktık. Burada yalan söyleyemezsiniz. Yolsuzluk mu görmek istiyorsunuz; Yuvacık İhalesine, İSKİ skandalına, partinizin hesaplarına bakın. İlla yolsuzluk aramak istiyorsanız aynaya bakacaksınız. Başbakanımızdan özür dileyin."

-YUMRUKLAR KONUŞTU-

AKP'li Canikli'nin sözleri Genel Kurul'da tansiyonu yükseltirken TBMM Başkanı oturuma bir süre ara verdi. Ancak arada sözlü tartışmalar yerini yumruklara bıraktı. AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, CHP sıralarına doğru yürüdü. Aksak, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na yumruk atmaya çalışırken, yumruk araya girmeye çalışan TBMM Katip Üyesi Yaşar Tüzün'e isabet etti. Bu arada AKP milletvekilleri Aksak'ı salondan uzaklaştırmaya çalıştı. Aksak ise, "Tutmayın beni" diye bağırdı. CHP'li Ali Rıza Öztürk'ün de masanın üzerine çıkması dikkat çekti. Araya giren grup başkanvekilleri ve TBMM İdare Amirleri milletvekillerini yatıştırmaya çalıştı. Yaşanan arbede de bazı milletvekilleri de "Erkeksen gel" diye seslendi.

-"REMZİ GÜR'DEN NİYE PARA ALDIN"-

Aradan sonra söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan, Remzi Gür ile yaptığı telefon konuşmasında kızı için 25 bin 30 bin dolar para istiyor. Sayın Başbakan, bu parayı Remzi Gür'den hangi gerekçelerle istiyor" diye sordu. (ANKA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.