Bölge Haber Girişi : 08 Kasım 2010 00:58

Medreseyi hiç böyle görmediniz!..

Medreseyi hiç böyle görmediniz!..
Dr. Yakup Göktaş tarafından''Alan- Kurgu- Enstalasyon" resim sergisi açıldı. Açılan sergi ile tarihi medrese yeni bir görünüme büründü.

Erzurum Ajans-Tarihi Erzurum Çifte Minareli Medrese içerisinde Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü okutmanı Dr. Yakup Göktaş tarafından "Alan- Kurgu- Enstalasyon" resim sergisi açıldı. Açılan sergi ile tarihi medrese yeni bir görünüme büründü.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü okutmanı Dr. Yakup Göktaş, tarafından hazırlanan "Alan-Kurgu-Enstalasyon" resim sergisinin açılışı bugün yapıldı. Duvarlardan aşağı asılan resimler ile tarihi Çifte Minareli Medrese yeni bir görünüme kavuştu. 1 hafta süre ile açık kalacak sergi hakkında açıklamalarda bulunan Yakup Göktaş, "Gelenek yenilenir mi? Ya da geleneğinin yenilenmesi ne anlama gelir? Tartışmaya açık bir sergi. Doğru bir söylemle tartışma yaratmak isteyen bir 'Alan Kugu'. Gelenekle doğrudan bağ kurmaktan çekincesiz söylemi, 'ego' yu yok edip, 'ben'i 'biz'i dönüştürürken görsel düşünceyi güçlendirir.

Öncesinde ve sonrasında bir kurgu. Fakat kavram algı basitliğine yol açmamalı. Bütün algıların bir kurguya dayandığı ve hatta hayatın kendisinin kurgu olduğu gerçeğinden hareketle, tarihi mekanla bütünleşen serginin söylemi, kavramı öne çıkarır. Yenilenen gelenek, geçmişe uzanan bir köprü ve inanılması zorunlu bir kurgu olma niteliğiyle izleyiciyle buluşuyor" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.