Erzurum Haber Girişi : 24 Şubat 2016 22:27

Mehmet Kırkıncı Hoca hayatını kaybetti

Mehmet Kırkıncı Hoca hayatını kaybetti
Said Nursi'nin talebelerinden, Erzurumlu Mehmet Kırkıncı Hoca vefat etti.

Erzurumajans-Said Nursi'nin talebelerinden Erzurumlu Mehmet Kırkıncı Hoca, yaşamını yitirdi.


Bir süredir hasta olan ve dün  Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan Kırkıncı Hoca,  bugün akşam  saat 21.00 sıralarında vefat etti.


88 yaşında vefat eden  Kırkıncı, geçen yıl da akciğerlerinde su birikmesi ve kalp kapakçıklarındaki problem nedeniyle bir süre Erzurum ve İstanbul'daki çeşitli hastanelerde yatarak tedavi görmüştü.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Mehmet Kırkıncı'yı geçtiğimiz aylarda tedavi ördüğü hastanede ziyaret etmişti.


Mehmet Kırkıncı'nın cenazesi, 26 Şubat 2016 Cuma günü Erzurum'da Narmanlı Camii'nde cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.



MEHMET KIRKINCI HOCA KİMDİR?


1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi. Uzun yıllar ilim tahsilinde bulundu. 1955 yılında Said Nursi ile Isparta'da tanıştı.  Erzurum'da Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 4 Nisan 1982'de Kenan Evren'e bir mektup yazarak, okullarda zorunlu din dersi okutulmasını tavsiye etti Kırkıncı Hoca, özellikle kültür ve eğitim hizmetlerine yönelik çalışmaları ile tanınıyordu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yozgat 01 Ocak 1970 02:00

    Allah rahmet eylesin

  • ali akça 01 Ocak 1970 02:00

    ALLAH rahmet eylesin iman hakıkatlarını biz ondan öğrendik

  • Mehmet Önder Karacaoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum`u nurlandıran, Allah dostu güzel insan Mehmed Kırkıncı Hocamıza Allah rahmet eyleye... Mekânı cennet olsun...