Mehmet Sekmen Başkan

Sonda söylenmesi gerekeni başta ifade edeyim ki; bu satırların yazarı yerel seçimlerde  Mehmet Sekmen'e oy vermediği gibi, olumlu bir yaklaşım içinde de bulunmamıştır.

Neticede seçim sonucunda işbaşına Mehmet Sekmen Bey gelmiştir.

Yaklaşık 5 aydır görevde bulunan Sayın Sekmen bu süre zarfında yaptığı,yapmaya çalıştığı işlerden dolayı doğrusu takdiri haketmiştir.

Her ne kadar Erzurum bundan önceki iki dönemde iktidar partisinin bir belediye başkanı tarafından yönetilsede, maalesef bu 10 yılı tabir yerindeyse çöpe atmıştır.

Bazı aksaklıkları gidermek için çok kitap okumaya gerek var mıdır acaba?

Sözgelimi yollardaki telefon şebekesi,lögar gibi kapakların etrafını arabaların kolayca geçebilecekleri şekilde doldurmak çok mu zordu şu ana kadar?

Ya da kongre caddesinde,mumcu caddesinde yapılan çalışmalar  için Sayın Sekmen çok mu düşünmüştür?

Bundan önceki belediye başkanı zamanında esnafın dükkan önüne malını yayarak yayaların geçmesini engellemesi yasak değil miydi?

Ya da Çaykara caddesinde yapılacak olan trafik lambası uygulamasının eksikliğini hiç mi görmedi eski başkan?

Sayın Sekmen'in Kardelen tv de en son çıktığı programda diğer belediye başkanlarına seslenerek: "Burası kış memleketi. Planında otoparkı olmayan,çatısında kar eritme sistemi bulunmayan  binalara imar izni vermeyin."  demesi bir belediye başkanının şehre nasıl hakim olacağına iyi bir örnek olsa gerek.

Şimdi düşünün Erzurum kış memleketi değil miydi bundan önceki dönemlerde?

Bu şehirde çatılardan düşen buz sebebiyle yaralananlar hatta ölenler olmadı mı?

Peki bir belediye başkanı çıkıp da bu konuda neden yetkisini kullanmadı şu ana kadar?

 Kendimi bildim bileli ilk defa Erzurum'da kendisine verilen görevin bilincinde yetkisini kimsenin gözünün yaşına bakmadan halkın yararına kullanan bir başkan var artık.

Diğer yandan farkında mısınız bilmem ama temizlik konusunda da gözle görülür gelişmeler yaşanıyor. Caddeler daha temiz,çöp yığınları daha az görülüyor.

Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi okulların boya-badana gibi eksiklerinin giderilmesi için yapılanlar da takdiri hakediyor.

Ve Erzurumspor meselesi. İsim değişikliği ile yılların problemi de çözülmedi mi sayın Sekmen sayesinde?

İnanıyorum ki ;Erzurum için Mehmet Sekmen Bey büyük bir şans olacağa benziyor.

Başkana nacizane tavsiyem;artık şu reklam panolarında şehrimize gelen devlet büyüklerine "hoşgeldiniz" komikliğine de son vermesi. Merakımı mazur görün ama kim okuyor o yazıları yoldan geçen ahali haricinde?

Aynı şekilde halkımız da artık reklam pankartı hazırlatarak belediye başkanlarına teşekkür etme hastalığından vazgeçmeli. Neticede belediye hizmeti bir lütuf değildir.

BİR SÖZ PİR SÖZ

Yeni Zelanda var da ;Yeni Türkiye neden olmasın! (Arifçe)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Karadayı mağdurlarına tek kelime etmemişsiniz.

  • abdullah akgün 01 Ocak 1970 02:00

    çok güzel yazı ...

  • a rezzak yazici 01 Ocak 1970 02:00

    Kaleminizden dokulen gerceklerin ta kendisi onun ocin size sahziniza tesekkuru bir borc bilirim ve tesekkur ederim