Mehmet Sekmen, Mansur Yavaş'ı aramış mıdır?

 

Toplumun neredeyse her noktasında ‘bal tutanın bırakın parmağını, dilinin uzandığı yere kadar kolunu yaladığı’ bir ortamda yaşıyoruz.

 

Haliyle kanıksadık torpil haberlerini, şaşırmıyoruz artık işe alsalar sülalelerini. 

 

Olup biteni gördüğümüzde ağlanacak halimize bazen gülüp geçiyor, bazen de “Allah sorsun” deyip susuyoruz.

 

Birazdan ‘yine bir Türkiye klasiği’ diyeceğiniz satırlar okuyacaksınız. Yazının sonunda güler misiniz yoksa beddua edip, Allah’a mı havale edersiniz, takdir sizin.

 

Efendim yıl 2017.

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Teftiş Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Hukuk Müşaviri olan avukat Cevat Öksüz’ün kızı Zeynep S. belediyede işe başlıyor.

 

Hayırlı olsun. Bu arada hangi alanda-konuda bilmeyiz ‘uzman’ kadrosu veriliyor.

 

Ancak iddia o ki, uzman Zeynep hanım işe gitmiyor.

 

Haliyle bu durumdan rahatsız olan personel dedikodu yapıyor.

 

Bir süre sonra uzman Zeynep hanımın görev yeri değiştiriliyor ancak yine de değişen bir şey olmuyor.

 

Günler günleri, aylar ayları, yıllar yılları kovalarken, personel takip sistemine takılmayan uzman Zeynep hanım, maaş almaya devam ediyor.

 

Ve nihayet bu durum bir müfettişin dikkatini çekiyor.

 

E tabi zaten bir rahatsızlık var ve dedikodular yine tavan yapıyor ki, uzman Zeynep hanım için hemen formül bulunuyor.

 

Son olarak çalıştığı (!) Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı’ndan bir süre önce başka bir yere görevlendirme yapılıyor.

 

Nereye?

 

Sıkı durun!

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü’ne!

 

Maaşını AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden almaya devam eden uzman Zeynep hanım, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başlıyor.

 

Bunu ilk duyduğumda ilk aklıma gelen soru şuydu; ne yani AK Partili Mehmet Sekmen, CHP’li Mansur Yavaş’ı arayıp bu konuda ricacı mı oldu?

 

Hadi buyursun açıklasınlar.

 

Ama önce ilk olarak Teftiş Kurulu Başkanı Cevat Öksüz, elini vicdanına koyup cevap vermeli.

 

Hadi yürekten inanıyor ve kabul ediyoruz ki, kızı Zeynep Hanım gece gündüz çalıştı, didindi, yazılı - sözlü sınavları bir bir kazandı, alnının akıyla işe girdi.

 

Peki, bir hukuk adamı olan Cevat Bey, iddia edildiği gibi işe gitmeyen ve müfettişlerin bile dikkatini çeken kızı için torpil yaptı mı?

 

Unutmayın teknoloji çağında yaşıyoruz, personel takip sistemi kayıtları ortada ve bu inkâr edilemez bir gerçek ama biz hadi bir kez daha yine yürekten inanalım ki, Cevat Bey torpil yapmadı.

 

Peki, bu görevlendirme niye ve nasıl oldu?

 

Her belediye personeli istediği zaman, istediği belediyede görevlendirmeyle çalışabiliyor mu yoksa bu sadece Zeynep hanıma özel bir uygulama mı?

 

Efendim bir yığın soru sorabilirim, vaktinizi almayayım.

 

Cevat Bey’i de vicdan muhasebesiyle baş başa bırakıp, diğer çarpıcı noktaya geleyim.

 

AK Partili belediyeden CHP’li belediyeye personel görevlendirmesi nasıl yapılıyor anlamış değilim.  

 

Mansur Yavaş’ı Mehmet Sekmen aradı mı, o değilse kim aradı, kim ricacı oldu ya da bu görevlendirmeyi sağlayan kudret kim? 

 

Türkiye’de bir ilkin ErzurumAnkara hattında gerçekleştiğini düşünürsek, inanın AK Parti ve CHP’li iki belediye arasında bu köprünün nasıl kurulduğunu çok merak ediyorum.

 

Bir Türkiye klasiği okuyacaksınız demiştim ama bu biraz ezber bozduran türden oldu değil mi?

 

Ama soru gerçekten çok basit.

 

Mehmet Sekmen, Mansur Yavaş’ı aramış mıdır? 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • pehlivan 29 Eylül 2023 12:24

    vatan sağolsun, helali hoş olsun, eskiden daha beterleri vardı. böyle haberlerle akp ye zarar veremezsiniz. inanmıyorom bu habere

  • ahmet tekin 30 Ağustos 2023 13:07

    ben sekmeni allaha havale ediyorum. başka da birsey demiyorum.

  • Dadas 24 Ağustos 2023 13:04

    Cumhurbaşkanlığı ni kime şikayet edelim ülke siyasilerinin alayı aynı özel şirket kamu yöneticilerinin alayı aynı çalışan sahtekarlık peşinde siyasiler torpil olma peşinde hak adalet yok kul hakkı bilmezler. Ama şu unutulmamalıdır ilahi adalet terazisinin kurulacağı günde herkesle görüşeceğiz. En başta 182 Mhrs de çalışırken ihale kaybı sonrası kazanan firmaya geçiş yapmamıza engel olan ekmeğimizden edenlerle bizzat görüşeceğiz...

  • Halis demir 24 Ağustos 2023 08:45

    Sekmen bey sığ buna izin verdiyse bile belediye başkanlığından istifa etmelidir Cevat beyde istifa etmelidir. Erzurum yolsuzluk yatağı olmuş. Bunu yahu hergün bir usulsüzlük okuyoruz. Cumhurbaşkanlığına yazacağım.

  • Trabzonspore 23 Ağustos 2023 17:12

    cevat öksüz işçiye gelince para yok nereden bu işçinin parasını kesebilriz diye kanun kitaplarını okuyup sekmen başkana akıl vermeyi biliyor. meclis üyelerinin, partililerin çocuklarına sözleşme verip memur yapmayı bilirler ama belediye şirketlerindeki işçileri asgari ücret seviyesinde nasıl çalıştırırızıda bilirler ! şimdide yürüyecek mecali yok. Rabbim çok büyük, bu dünyada da kul hakkımı, hukuk mu gösteriyor ! diğer yetkililer umarım cevat beye bakıp ibret alırlar...

  • özdemir 23 Ağustos 2023 11:18

    Son 30 yıl devletten maaş alanlardan verimsizlik tazminatı adı altında zimmet çıkarılıp , maaşların bir kısmı geri tahsil edilmeli. Yıllardır krizlerden çıkamayan esnaf geçimle boğuşurken kamu çalışanları iş garantisi maaş garantisi altında günlerini gün ediyorlar. Böyle haksızlık olmaz. Kamu çalışanlarından bu haksız durum tahsil edilmeli.

  • Gözüpek Akpunar 22 Ağustos 2023 23:36

    25 NB 426 Aziziye Belediyesi'ne ait ihaleyle kiralanan aracın Türkiyedeki gezdiği yerlere bakın sonra ozel kalem müdürlüğü emrinde olan bu aracın görevlendirme emirlene bakın. Öyle tohumlar ekmişlerki biç biç bitmiyor.....

  • Yunus culuk 22 Ağustos 2023 21:55

    Bu kadar pisliğin içinde bunu mu merak ettin be abi

  • Gurbette bir çırçırlı 22 Ağustos 2023 21:36

    Hani herkesin eleştirdiği dinsiz imansız diyip yakmaya çalıştıkları Aziz Nesin?in 50 yıl önce yazdığı kitapların konuları yakın tarihimizi ve günümüzü ne güzel tesbit etmiş kaleme almış. Her geçen gün dahada çirkinleşen çirkefleşen Aziz Nesin?i bile sollayan güç sahibi kişilerin yaptıklarını görmeyip alkışlayan işsiz aç boş beleş asalak kişilerin yatacak yerleri yok

  • Mahir YİĞİT 22 Ağustos 2023 16:45

    Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum.Sayın Cumhurbaşkanım,siz adil bir insansınız.Allah aşkına fakir fukaranın çocuğu için KPSS şartı aranıyor,zengin ve torpilli kişilerin çocukları hiçbir şarta tabi tutulmuyor.Dışarda onlarca Çevre Mühendisi boş gezerken,ESKİ Erzurum Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğünde içme sularının kontrolüne biyolog alınıyor.Oysaki İçme suları konusu çevre mühendislerinin işi.Biyolog ne anlar içme suyundan atık sulardan.Lütfen Sayın Cumhurbaşkanım bu adam kayırmalara artık dur dedirtin.KPSS'siz kimse işe alınmasın.İstirham ediyoruz.

  • Zeynep İşegelmez 22 Ağustos 2023 16:43

    Açıkçası bu kadını belediyede gören duyan var mı Allah korkusu olan bir açıklama yapar ama açıklama olmadığına göre Zeynep evde oturup balkonda kahvesini içip maaşını cebe atıyor. Onur abi yıllardır yazıyorsun ediyorsun ama neye yaradı ki

  • nihat özdemir 22 Ağustos 2023 11:40

    Halkın bürokratik işleri için işe alınanlar, kamuyu kendi çiftliklerine çevirdiler. Siyasilerde bunlardan oy almak için memur sayısını artırdıkç artırdı. Şu anda 5milyon memur var. emin olun 1milyona insin sayı işler daha hızlı yapılır. Verimsizlik had safhada. Bünyada cenneti yaşayan sınıf kamu da çalışanlarıdr. Vergi verenlerin sırtından geçinip gidiyorlar. İş garantisi altında ömürlerini bizim sırtımızdan yaşıyorlar. Çoğuda 5 vakit namazlı. Hakkım haram olsun. Allah onlardan çocı-uklarından çıkarsın.

  • Dadas 22 Ağustos 2023 10:38

    Akpsi de aynı chpside diğer siyasilerde aynı hepsi. Danışıklı dövüş denilen mevzu. Olan bu siyasiler yüzünden halka oluyor iş yok ekmek kapısı yok insanlar boş iş bulamıyor bitirdiler ülkeyi dünyada adalet mülkün temelinde kalır birinci kat ve yukarısına çıkmaz. Ama ilahi adalet terazisinin kurulacağı günde dünya çapında hak yiyenlerle görüşeceğiz sonuçta dünya geneli ülkelerde olan şeyler zincirleme birbirine bağlı. İlahi adalet terazisinin kurulacağı günde görüşeceğiz...

  • analizci 22 Ağustos 2023 10:33

    aramışsada ödemi aramıştır:))