Türkiye Haber Girişi : 12 Ağustos 2018 18:15

Melih Gökçek'e Ankara'da şok üstüne şok!

Melih Gökçek'e Ankara'da şok üstüne şok!
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e şok üstüne şok...
Erzurumajans-Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e şok üstüne şok... Gökçek'in izini silmek için AK Parti Ankara İl yönetiminin istifası alındı. Yeni yönetimde Gökçek'e yakın isimlerin yer almayacağı ve istifaların alınmasının perde arkasında Gökçek'e yakın isimlerin tasfiyesinin yattığı öne sürüldü. Hatırlanacağı üzere Gökçek, geçtiğimiz günlerde CHP'deki olağanüstü kurultay süreciyle ilgili olarak tweet'ler atmış ve gündem yaratmıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara İl Teşkilatı yöneticilerinin istifa dilekçeleri alındı, başkanlığa vekalet eden Hakan Han Özcan tarafından yeni yönetimin oluşturulması çalışması başlatıldı.

Sözcü'nün haberine göre, istifaların alınmasının perde arkasında. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yakın isimlerin tasfiyesinin yattığı öğrenildi.

Böylece, Gökçek'in izleri büyükşehirden sonra parti teşkilatında da silinmeye başlandı. AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Yamalı, milletvekili adayı olması nedeniyle il başkanlığı görevinden istifa etmişti. İl başkanlığı görevine Hakan Han Özcan vekalet getirilmişti. Daha sonra bu göreve asaleten getirilen Özcan, kendi kadrosunu oluşturmak amacıyla yönetimin istifasını istedi.

İstifaların alınmasından sonra yeni yönetim oluşturulması çalışmaları başlatıldı.

MELİH GÖKÇEK'TEN ÇOK ÇARPICI İDDİA: DİKTATÖR BU KEZ KESİN BİTTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, CHP hakkındaki iddialarına bir yenisini eklemişti.

"CHP'DE OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPILACAK, TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ OYLANACAK"

CHP genel merkezi tarafından kurultay için yeterli imzayı toplayamadıkları açıklanan muhaliflerin yeni bir atağa hazırlandığını iddia eden Gökçek, CHP iç tüzüğündeki bir maddeyi paylaşmış, ve muhaliflerin 248 delege oyuyla olağanüstü kurultaya gideceğini ve tüzük değişikliği talep edeceğini iddia etmişti.

"DİKTATÖR BU KEZ KESİN BİTTİ"

Gökçek, "diktatör" dediği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu süreçte Genel Başkanlık'tan düşürüleceğini de öne sürmüştü. İşte Gökçek'in twitter'dan yaptığı açıklama:

"Diktatör bu kez kesin bitti… Muhalifler önce tüzük değişikliği için olağanüstü kurultay’a gidecek… Olağan üstü kurultay için toplam delegenin % 20'sinin imzası yetiyor(248 kişi)…

Önce 48.maddenin 4 ve 5. fıkraları değiştirilerek seçim için salt çoğunluk şartı kalkacak, arkasından ikinci kez imza toplanacak. Bu kez muhtemelen 300 imza yeterli olacak ve seçim yapılacak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.