Ekonomi Haber Girişi : 09 Aralık 2011 15:59

Memurlar Erzurum`da balon patlattı

Memurlar Erzurum`da balon patlattı
Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Erzurum İl Temsilciliği`ne bağlı PTT çalışanları, ellerindeki balonları patlatarak "Eşit İşe Eşit Ücret" kararnamesine tepki gösterdi.
Erzurum Ajans-Erzurum`da bu kez PTT çalışanları eylem için postane önünde toplandı. Postane önünde toplanan Birlik Haber-Sen üyesi PTT çalışanları, "Eşit İşe Eşit Ücret" kararnamesine olan tepkilerini ellerindeki balonları patlatarak gösterdi. Çalışanlar, "YPK kararı ve 666 sayılı KHK ile ilgili aylardır çok güzel olacak diye balon şişirilmekteydi ve hepimizin yakından takip ettiği üzere maalesef şişirilen bu balon bugün patlamıştır" dediler.

Birlik Haber-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdulhekim Yıldırım, PTT çalışanlarının beklentilerine cevap vermeyen ve çalışanları mağdur ettiğini ileri sürdüğü YPK kararının ardından sendikal anlamda üzerlerine düşeni yapıp, PTT çalışanlarının haklarını aramaya koyulduklarını dile getirdi. Yıldırım, "Çalışma Bakanı Faruk Çelik`in Memur-Sen`i ziyaretinde ve Memur-Sen`in Bakanı ziyaretinde konuya çözüm bulmak istedik. Bu konu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a da iletildi. Fakat bu zamana kadar konuya ilgililertarafından çözüm bulunamamıştır" diye konuştu.

Yıldırım, PTT çalışanlarının isteklerini ardı ardına sıralarken, "Biz üzerimize düşeni yapıp çalışmalarımızın hakkını her türlü platformda arama adına eylemler yapmaya başladık. Bu eylemlerimiz mağdur olan PTT çalışanlarının mağduriyetini giderip, ek YPK kararı çıkana kadar devam edecek" dedi.

Birlik Haber-Sen üyeleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından ellerindeki balonları patlatarak olaysız şekilde dağıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.