Erzurum Haber Girişi : 18 Ağustos 2023 15:13

Memurlardan, kamu işverenine zam protestosu

Memurlardan, kamu işverenine zam protestosu
Türkiye'nin 81 ilinde, memur maaşları ile ilgili protesto düzenlendi. Erzurum'da sendikacılar ise Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Karataş ile birlikte Tren Garında bir araya gelerek taleplerini sıraladı.

Türkiye’nin 81 ilinde, memur maaşları ile ilgili protesto düzenlendi. Toplanan kalabalıklar, genel merkez tarafından gönderilen basın açıklamasını okudu. Erzurum’da sendikacılar ise Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Karataş ile birlikte Tren Garında bir araya gelerek taleplerini sıraladı.

 

 

Memur-Sen, kamu işverenlerin verdiği zam tekliflerini protesto etmek için bir araya geldi. 81 ilde temsilcililer aracılığı ile toplanan sendikacılar, beklentilerini söyledi. Erzurum’da tren garının önünde bir araya gelen memurlar, yaptıkları basın açıklamasında, yetersiz teklilerin protesto edildiğini söyledi. Okunan metinde şu ifadelere yer verildi; “Memur-Sen ve 11 yetkili sendikamızla 7. Dönem toplu sözleşmede masaya sunduğumuz gerçekçi tekliflerimize karşı, kamu işvereninin verdiği yetersiz teklifleri protesto ediyoruz. Kamu İşvereninin, masanın emek tarafının sesini duymadığını düşündüğümüz için 81 ilden sesimizi yükseltmek üzere bugün buradayız. Buradan, “sorunların çözüleceği yer toplu sözleşme masasıdır” sözümüzü bir kez daha tekrar ediyoruz. Biz; 2 yıldır toplu sözleşme masasının toplanmasını, masanın dışında yapılan eksik ve yanlış düzenlemelerle bozulan gelir dağılımı adaletsizliğinin düzeltilmesini, sorunun bütün olarak görülmesini bekliyoruz.   Maalesef kamu işvereni bizim beklentimizi ve teklifimizin haklılığını hala anlayabilmiş değil. Kamu İşvereni ilk teklifini 2 puan artırarak %25’e çıkarmıştır. Bu ne demektir?  Sorunlarınız çözülmesin, Enflasyon baskınız devam etsin, Maaş artışlarınızı enflasyon farkı belirlesin demektir. Teklif, bu haliyle, Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için de enflasyon tahmininin 4 puan altında kalmıştır” denildi.

 

 

Yapılan basın açıklamasında rakamsal veriler verilerek, kamu işverenin teklifinin rasyonel olmadığına dikkat çekildi. Memurların talepleri ise şöyle sıralandı; “Biz, Kamu İşvereninin ayakları yere basan teklifini, kamu görevlilerinin sesini ve piyasanın gerçeklerini gören teklifini duymak istiyoruz.  Refah payı dedik, ses yok. En düşük memur maaşında hesap hatası var, düzeltinsin dedik, ses yok. Emekli maaşıyla ilgili feryatları dile getirdik, ses yok. Seyyanen yapılan zam emekliliğe yansıtılsın dedik, yine ses yok. Kira yardımı konusundaki teklifimiz, üstelik, siyasilerce ifade edilmesine rağmen o da yok. Bu hususların yanı sıra; Şeflerin, Müdürlerin ücret skalası bozuldu, düzeltilsin dedik, ses yok. Mühendisler büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Akademisyenler bilgisinin, fikrinin, akademik kariyerinin karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Kamu personel sisteminin bütünlüğü bozuldu, bunu düzeltmenin en doğru yeri toplu sözleşme masasıdır dedik, yine ses yok. Diğer taraftan, Akaryakıta gelen zamlar, ulaşıma gelen artışlar hepimizi zorluyor, Emtia ürünlerindeki fiyat artışları, insaf sınırını aşan kiralar geçim sıkıntımızı büyütüyor.  Sabit gelirliler olarak, alım gücümüz düştü, her geçen gün sosyal maliyet artıyor, psikolojik maliyet aklımızı, enerjimizi sömürüyor.” Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.