İlçeler Haber Girişi : 26 Mayıs 2013 12:52

Mendil kapmaca ve seksek turnuvası finali yapıldı

Mendil kapmaca ve seksek turnuvası finali yapıldı
Aziziye Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Mendilkapmaca ve Seksek turnuvasında final müsabakaları ile sona erdi.
Erzurumajans-Aziziye Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Mendilkapmaca ve Seksek turnuvasında final müsabakaları ile sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'nin katılımıyla Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ÇOSKK) Mendilkapmaca Federasyonu (MKF) Erzurum İl Başkanlığı ile Aziziye Belediyesi'nin organize ettiği turnuva büyük ilgi gördü.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, turnuvayı izlerken, 30-40 yıl öncesine gittiğini belirterek, "Çocukluğumuzda oynadığımız oyunların yeniden izletilmesi, salonlara taşınması hatta daha ileriye giderek uluslararası vizyona taşınmasından büyük mutluluk duyuyorum. Çocuklarımızı internetin başından uzaklaştırarak, kültürümüzde var olan bu tür oyunların yaşatılmasına yönlendiren ve bu organizasyonda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları protokol üyeleri tarafından verildi. Yıldızlarda Tekman YİBO, miniklerde Aziziye Dağdagül Köyü İlkokulu şampiyon oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.