Bölge Haber Girişi : 17 Mayıs 2010 09:28

Meral Akşener Erzurum'da konuştu!..

Meral Akşener Erzurum'da konuştu!..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Meral Akşener, lise öğretmenliği yaptığı dönemde 1982 Anaysası'na 'hayır' oyu verdiği için soruşturma geçirdiğini söyledi.
Erzurum Ajans-MHP Milletvekili, konferans vermek ve ziyaretlerde bulunmak için Erzurum'a geldi. Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa MHP Milletvekili Zeki Ertugay, Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmasına hükümeti eleştirerek başlayan Meral Akşener, 1982 Anayasası ve 28 Şubat süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Darbe yapmak isteyenlere karşı rahat konuşulduğunu ifade eden Akşener, işkencelere rağmen hiçbir ülkücünün Avrupa Birliği'ne ordusunu şikayet etmediğini ileri sürdü. Akşener, "Liğme liğme edilen bir Türkiye Cumhuriyeti ordusu var. Ben 12 Eylül'de Kocaeli'de Karabük sandıklarının takibini yapan abinin kız kardeşiyim. Bıyıkları kerpetenle yolunmuş, ağzı kan içinde arkadaşlarımı gördüm, onlar itirafçı olmadılar. Öyle arkadaşlarımı gördüm ki ranza telleriyle işkenceler yapılmıştı. Tek bir ülkücü, tek bir Milliyetçi Hareket Partisi mensubu Türkiye'yi kontrole gelen Avrupa Birliği komiserlerine ordularını şikayet etmediler." dedi.

Anayasa değişikliğine değinen Akşener, anayasayı değiştirmek isteyenlerin bir dönem 1982 Anayasası'nın kabul edilmesi için çaba sarfettiğini iddia etti. Kendisinin 1982 Anaysası'na 'hayır' oyu verdiğini ve soruşturma geçirdiğini açıklayan Akşener, "Şimdi anayasa değiştirerek darbecilerin önünü kestiklerini iddia edenler o dönemde ne yapıyordu? Bu arkadaşlar her düdük çaldığında masanın arkasına saklandılar. Masanın altında günlerin geçmesini beklediler. Sonra sivil toplum örgütlerinin ve kanaat önderlerinin aracılığıyla kudretli generallerin o döneminden nasıl faydalanabiliriz diye çalıştılar. 82 Anayasası'nın kabulü için gayret sarfettiler. Ben o zaman öğretmendim. Zarflar çok şeffaftı, benim yaşımdakiler hatırlar, 'hayır' oyu verdiğim için soruşturma geçirmiştim. O zaman hatırlatmak lazım, 12 Eylül'de burnunuz kanamadı kardeşim, 12 Eylül kudretli paşalarıyla el sıkıştınız kardeşim, eğer postal yalamak gibi bir kavram varsa bu sizin işinizdir kardeşim." diye konuştu.

28 Şubat'ın öne çıkan isimlerinden emekli Orgeneral Çevik Bir için "balans ayarcısı arkadaş' ifadesini kullanan Akşener, Çevik Bir'in AK Parti'nin iktidara gelmesi için kefil olduğunu ileri sürdü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.