Siyaset Haber Girişi : 18 Ocak 2023 15:06

Meral Akşener İYİ Parti Grup Toplantısında konuştu: Erdoğan seni uyarıyorum

Meral Akşener İYİ Parti Grup Toplantısında konuştu: Erdoğan seni uyarıyorum
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, AK Parti'nin başörtüsü teklifine değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin Grup Toplantısı'nda konuşan Meral Akşener, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) seçim kozu olarak adlandırdığı hamlesine de değinen Akşener, dikkati çeken ifadelere yer verdi.

 

MERAL AKŞENER'DEN DEĞERLENDİRMELER

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ''Şimdiden sağdan soldan duyuyorum. Saray’daki siyaset dehaları orada burada abuk sabuk konuşuyor.'' diyerek ''Vay efendim neymiş bu seçim diğerleri gibi değilmiş. Başörtü meselesinin tekrar gündeme gelmesi iyi olmuş bunun seçimde çok faydası olurmuş. Yok eğer seçimi kaybederlerse Anayasa Mahkemesi’nden bu metni iptal ettirirlermiş. Seçim sonrasında da bunun ekmeğini yemeye devam ederlermiş.'' ifadelerini kullandı. İYİ Parti Lideri Akşener'in konuşması kamuoyunun dikkatini çekerken AK Parti'nin başörtüsü teklifini seçim kozu olarak kullanacağını iddia etti. İYİ Partili Akşener, değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi: ''Bu arkadaşların nazarında siyaset pasta, başörtüsü ise dilimden başka bir şey değil. Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin hakkıdır. Halihazırda yürürlükte olan mevzuat da bunun için yeterlidir. Ne yasal ne de Anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur. O nedenle mecburen bu anayasa yapılacakmış. Biz elbette siyaseti bir kurnazlık yarışı olarak gören bu arkadaşları, seçim kazanmak için her şeyi mubah bilen siyasi partinin giderayak bir kanun teklifinden Anayasa peyda etme gayretlerine şaşırmadık.''

 

AKŞENER'DEN ''SON 2 YILDA NEREDEYDİNİZ'' ÇIKIŞI

 

Meral Akşener, söz konusu başörtüsü düzenlemesi hakkındaki değerlendirmelerine devam ederek ''Doğal olarak bazı soruları da Madem Anayasa’da bir değişiklik olmalıydı son 20 yılda neredeydiniz? 2008'de bu konuda düzenleme yapıldı. O zaman Mecliste olan bizler de buna destek verdik. Mezardan ölüleri kaldırıp sandığa götürdüğünüz referandumda bu değişikliği neden yapmadınız? Aklınıza mı gelmedi yazmayı mı unuttunuz? Hep bir uçtan bir uca gitti bu ülke. Sağduyunun ortadan kalktığı kutuplaşma üzerinden her türlü rantın devşirildiği bir düzenek devam ediyor. Bugün başörtü mevzusu da benzer konu. Mesela 2017’de bir kez daha anayasa reformu yaptınız. 150 yıllık birikimi tek kalemde sildiniz rejimi değiştirdiniz. Peki o gün neredeydiniz? Memleketin bu kadar ağır sorunları varken esasında var olmayan bu mesele siyasetin gündemini kapladı. Elbette biz de bu duruma sırtımızı dönemeyiz. Bu arkadaşlar anayasa yapma konusunda olağanüstü yeteneğe sahip.'' dedi.

 

AKŞENER: ''ERDOĞAN SENİ UYARIYORUM''

 

Partisinin grup toplantısında gündemi ele alan Akşener'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dikkati çeken bir açıklama yapıldı. İYİ Parti Lideri Akşener, ''Daha ahlaksızca olanı da var teklif mecliste 400'ü bulsa da bazı milletvekillerine hayır oyu kullandırıp referandumuma götürürlermiş. Erdoğan seni uyarıyorum bu konu bir sınavdır. Kim hangi siyasi rantı kovalıyor beni ilgilendirmez. Ben şunu bilirim ant olsun yemin olsun başörtülü başörtüsüz tüm kadınların tüm insanlarımızın saf ve temiz duygularını sömürmenize müsaade etmem etmeyeceğim. Saray’da kumpasın dümenin her türlüsü var ahlaktan eser yok. Adeta entrikanın her çeşidi yaşanıyor. Erdoğan'ın Saray düzeni bu. Bizans Sarayı'nın bunlardan öğrenecekleri var. Sayın Erdoğan ben de sana bizzat seslenmek istiyorum. Gel bu konunun üzerindeki tüm tartışmaları kapatalım, gel bu meseleyi sonsuza dek ülke gündeminden çıkaralım. Milletin tamamını kapsayacak düzenleme yapalım.'' ifadeleri sözlerine ekledi.

 

SİSTEMİ ELEŞTİRDİ

 

Demokrasiye değinen Akşener, sözlerini şu ifadeler ile noktaladı: ''Demokrasiye inanıyorsanız fazilet sahibi insanlarımızı dinlemek mecburiyetindesiniz. Sayın Erdoğan’a göre demokrasi bir yerde binip bir yerde ineceği trenden ibaret olmaya başladı. Ucube sistem Sayın Erdoğan’ın son çırpınışın ürünüdür. Biz bunu 2010’da gördük karşı çıktık. 2017’de gördük, ‘hayır’ dedik. Biz hiçbir zaman demokrasiden vazgeçenlerden olmadık. Biz hiçbir zaman milletimizin iradesinden kaçanlardan olmadık. Biz korkaklardan olmadık. 40 katır mı 40 satır mı tercihine zorlanan milletimize yeni bir tercih sunduk. Milletimize güneş gibi doğduk. Demokrasiden kaçanlara karşı ortak aklı hatırlattık. Zor günlerden geçerken gücümüzü milletimizden aldık. Zorbalarla mücadele ederken cesaretimizi milletimizden aldık. Bizi yolumuzdan döndürecek Allah’tan başka bir güç tanımıyorum. İYİ Parti kula kulluk etmeyenlerin partisidir. İlk seçimde devlet ile milleti tekrar buluşturacağız. İYİ Parti iktidarında Türkiye’ye ilk olan bu ucube sistemi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle değiştireceğiz. 'Yeter, söz milletin' diyeceğiz.'' 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas2978 20 Ocak 2023 07:18

    En büyük kumpas sensin abla

  • Müdürrrrrr 18 Ocak 2023 19:30

    Kim oluyorsun da Erdoğan ı uyarıyorsun.Bir de söz arasında milletin aklını karıştırmaya çalışıyor. Sizin kimle işbirliği yaptığınızı çok iyi biliyor herkes