Spor Haber Girişi : 30 Mart 2018 18:30

Mergan: Bize hiçbir avantajı yok

Mergan: Bize hiçbir avantajı yok
Spor Toto BAL’ın 25’inci haftasında oynanacak olan Yakutiye Belediyespor-Hopaspor maçı öncesinde heyecan doruk noktasında.
Erzurumajans-Yakutiye Belediyespor’un bu sezon bir çok maçını Orhan Tavlı’da oynadığının altını çizen Kulüp Başkanı Asım Ferhat Mergan, “Müsabakanın Kazım Karabekir Stadı’nda oynanmasını bize en ufak bir avantajı yok. Bizde isterdik ki, maçımızı Ilıca’da oynayalım, ama güvenlik açısından böyle bir şansımız yok” dedi.

Spor Toto BAL’ın 25’inci haftasında oynanacak olan Yakutiye Belediyespor-Hopaspor maçı öncesinde heyecan doruk noktasında.

Ligde ikinci sırada bulunan Kars 36 Spor’un, maçın Orhan Tavlı Stadı yerine Kazım Karabekir Stadı’na alınması yönündeki tepkilere bir açıklama da Yakutiye Belediyespor Başkanı Asım Ferhat Mergan’dan geldi. Tecrübeli spor adamı, bu maçın Kazım Karabekir Stadı’nda oynanacak olmasının kendilerine hiçbir avantaj getirmediğini belirterek, “Bizde isterdik ki, maçımızı Orhan Tavlı’da oynayalım. Çünkü bu sezon bir çok karşılaşmamızı o, statta yaptık. Durduk yere hiçbir avantajımıza olmayan bir durumu biz niye isteyelim ki,  Ama bugün şartlar çok değişik, güvenlik açısından o sahada maç oynamamız imkansız, bu nedenle müsabakamızı Kazık Karabekir Stadı’nda oynayacağız. Bunun altında kesinlikle başka bir şeyler aranmasın” dedi.

Futbol üç ihtimalli bir spor

Futbolun üç ihtimalli bir spor dalı olduğunun altını çizen başarılı kulüp başkanı Asım Ferhat Mergan, “Biz bu sezon Hopa’yı  Hopa’da mağlup etmiş bir kulübüz. Yine yeneriz. Ama futbol üç ihtimalli bir spor, işin içinde yenmekte var, yenilmekte, beraberlikte. Biz özellikle galibiyet istiyoruz, bizi grupta kimin şampiyon olacağı ilgilendirmez. Yakutiye bu sezon tüm maçlarına kazanmak için çıktı. Ama bazısını kazandı, bazısını kaybetti, bazısında ise berabere kaldı. Biz, Erzurum’un BAL temsilcisi olarak her maçımıza mutlak süratle sahaya kazanmak için çıkarız” dedi.

Kazanmak için her şeyi yapacağız

Erzurum’a lider gelecek olan Artvin Hopaspor’u mağlup etmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade eden Başkan Mergan, “Biz Yakutiyespor olarak iyi niyetliyiz. Kazanmak için de ne gerekiyorsa yapacağız. Başta da belirttiğim gibi kimin şampiyon olacağı bizi hiç ilgilendirmiyor. Spor ahlakı ile sahada yüreğimizi ortala koyacağız. Ama sonuç ne olur, o nu da şimdiden kestirmek çok güç.  Biz Yakutiye Belediyespor yönetimi olarak futbolcularımıza ve teknik heyetimize güvenimiz tam” diye konuştu.

Nurullah PALA/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.