Spor Haber Girişi : 05 Kasım 2011 22:55

Mersin idmanyurdu Aslan`ı yordu

Mersin idmanyurdu Aslan`ı yordu
Fenerbahçe`nin puan kaybı sonrasında zirveye yaklaşma şansı yakalayan Galatasaray, fırsatı kullanamadı.
Erzurum Ajans-Fenerbahçe`nin puan kaybı sonrasında zirveye yaklaşma şansı yakalayan Galatasaray, fırsatı kullanamadı.. İstediği oyunu sahaya yansıtamayan Aslan, Muslera`nın penaltı kurtardığı, Mersin İdmanyurdu`nun inanılmaz bir gol kaçırdığı maçtan 1 puanla ayrıldı..

Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, zirve yarışında çok önemli puan kaybı yaşadı.

Lider Fenerbahçe`nin Sivasspor deplasmanında puan kaybettiği haftada Mersin İdmanyurdu`nu yenerek puan farkını 1`e indirmeyi hedefleyen sarı-kırmızılı takım, bu isteğini elde edemedi.

Sahasındaki son iki maçında önce Gaziantepspor`a 4-2 yenilen, ardından da Mersin İdmanyurdu ile berabere kalan Galatasaray, taraftarına galibiyet izletemedi.

Ayrıca kendi evindeki maçlarda bu sezon en az 2 gol atmayı başaran ``Cim-bom``, ilk kez Türk Telekom Arena`da bir mücadeleyi golsüz tamamladı. Sarı-kırmızılı takım, 10`uncu hafta sonunda ligdeki puanını, bu akşak kazandığı 1 puanla 18`e yükseltti.

Notlar.. Notlar.. Notlar..
Spor Toto Süper Lig`de Mersin İdmanyurdu`nu ağırlayan Galatasaray`ın teknik direktörü Fatih Terim, 2-0 kazanılan Kayserispor maçının 11`inde iki değişiklik yaptı.

Sarı-kırmızılı takımda ciddi bir sakatlık yaşayan Yekta Kurtuluş ile uzun bir aradan sonra forma şansını Kayserispor karşısında yakalayan Ayhan Akman`ın yerine, Mersin İdmanyurdu maçında kart cezasını dolduran Sabri Sarıoğlu ile sakatlığı tam olarak düzelen Kazım Kazım ilk 11`de görev aldı.

Terim, defansın sağında Eboue`ye forma verirken, Sabri`yi ise Melo ile birlikte libero olarak görevlendirdi.

Ayhan Akman yedekler arasında maça başlarken, Kayserispor maçına sonradan dahil olan Aydın Yılmaz ise bu kez kadroya giremedi. Sakatlıkları süren Gökhan Zan, Milan Baros, Engin Baytar ve Yekta Kurtuluş kadroda yer alamadılar.

-Semih formayı kaptı-
Galatasaray`ın genç savunma oyuncusu Semih Kaya, Kayserispor maçının ardından Mersin İdmanyurdu karşısında ilk 11`de Fatih Terim`in tercihi oldu.

Bu sezon ilk kez Kayserispor karşısında forma giyen ve ortaya koyduğu mücadele ile alkış alan Semih Kaya, performansının ödülü olarak Mersin İdmanyurdu maçına da ilk 11 içinde başladı.

Fatih Terim, Gökhan Zan`ın da sakatlığına rağmen, Semih`e ilk 11`de görev vererek, kart cezasını dolduran Servet Çetin`i yedekler arasında soyundurdu.

-Yeni çimde ilk maç-
Türk Telekom Arena`da üst üste yapılan maçlar ve gerçekleştirilen organizasyonlar nedeniyle kısa sürede hasar gören saha zemini, yenilenerek Mersin İdmanyurdu maçına yetiştirildi.

Sarı-kırmızılı ekibin kendi evinde oynadığı Bursaspor ve Gaziantepspor maçlarında oldukça kötü durumda olduğu gözlenen saha çimleri kısa sürede yenilenirken, Mersin İdmanyurdu mücadelesi yeni zeminde oynandı.

-Taraftar yalnız bırakmadı-
Galatasaray taraftarları, Kurban Bayramı arefesine denk gelen Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında takımlarını yine yalnız bırakmadı.

Yönetimin bilet fiyatlarında yüzde 30 indirime gittiği maçta sarı-kırmızılı taraftarlar, Türk Telekom Arena`yı yine önemli oranda doldurdu.

Mücadeleyi ayrıca yaklaşık 500 Mersin İdmanyurdu taraftarı da kendilerine ayrılan bölümde takip ederek takımlarını destekledi.

-Maçın efsaneleri Bülent-Reha Eken kardeşler-
Galatasaray`ın bu sezon kendi evinde yaptığı maçlar sarı-kırmızılı ekibin efsane isimlerine adanırken, Mersin İdmanyurdu maçının adandığı isimler ise Bülent ve Reha Eken kardeşler oldu.

Karşılaşma öncesi Türk Telekom Arena`da sahaya çıkan iki efsane isim, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar`ın elinden plaketlerini alırlarken, daha sonra birlikte tribünleri selamladılar.

-Gol kaçırma yarışı-
Galatasaray-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında her iki takım da adeta ``gol kaçırma`` yarışına girdi.

Mersin İdmanyurdu, maçın ilk yarısında Moritz ile bir penaltı kaçırıp, ikinci yarıda ise Nduka ile inanılmaz bir gol fırsatını değerlendiremezken, Galatasaray ise Elmander ile girdiği pozisyonlarda birçok gol şansını kullanamadı.

-Muslera önce penaltı yaptırdı, sonra kurtardı-
Galatasaray`ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, ilk yarının son dakikasında penaltıya neden olurken, daha sonra bu hatasını telafi etti.

Ceza sahası içinde Moritz`i düşürerek penaltı yapan Muslera, yine Moritz`in kullandığı penaltı vuruşunda güzel bir kurtarışla gole izin vermedi. İlk yarının sonunda sarı-kırmızılı taraftarlar, Muslera lehine tezahüratlar yaparak, oyuncuya sevgi gösterisinde bulundular.

-Semih Kaya yine alkış aldı-
Galatasaray`ın genç savunma oyuncusu Semih Kaya, Kayserispor maçının ardından Mersin İdmanyurdu karşısında sergilediği futbolla alkış aldı.

Savunmadaki eksikler nedeniyle Kayserispor maçında bu sezon ilk kez forma şansı yakalayan Semih, futboluyla teknik direktör Fatih Terim`in gözüne girerken, Servet Çetin`in yedekte oturduğu Mersin İdmanyurdu mücadelesine yine ilk 11`de başlama fırsatı yakaladı ve bu şansını da oldukça iyi değerlendirdi.

Takıma iyi uyum sağlayarak tecrübesizliğini hiç yansıtmayan genç futbolcu, Mersin İdmanyurdu maçında oldukça kritik müdahalelerde bulunarak kalesindeki bazı tehlikeleri önledi.

-Nduka boş kaleye atamadı-
Mersin İdmanyurdu futbolcusu Nduka, karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olduktan sonra inanılmaz bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Sarı-kırmızılı defansın çabalarına karşın ceza sahası içinde kaleci Muslera`yı da çalımlayan Nduka, altıpas çizgisi önünde yaptığı vuruşta topu boş kale yerine üst direğe nişanladı.

Üst direğe çarptıktan sonra tekrar oyuna dönen topu Muslera bu kez kontrol ederek tehlikeyi sonlandırırken, Nduka`nın kendisi de kaçırdığı fırsata inanamadı.

-Taraftar bayram dinlemedi-
Galatasaray taraftarları, Kurban Bayramı arefesi olmasına karşın Mersin İdmanyurdu karşılaşmasına büyük ilgi gösterdi.

Türk Telekom Arena`daki Galatasaray-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını 33 bin 840 izleyicinin takip ettiği duyuruldu.

::VE MAÇ::

Galatasaray: 0 - Mersin İdmanyurdu: 0

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşçıoğlu xx

Galatasaray: Muslera xx, Eboue xx, Semih Kaya xx, Ujfalusi xx, Hakan Balta xx, Melo xx, Kazım Kazım x, Sabri x (Dk. 46 Ayhan Akman xx), Selçuk İnan xx, Reira x (Dk. 46 Sercan Yıldırım x), Elmander x

Mersin İdmanyurdu: Sehiç xx, Erhan Güven xx, İbrahim Kaş xxx (Dk. 82 Kamanan x), Çağdaş Atan xx, Mustafa Keçeli xx (Dk. 72 İlhan Özbay x), Hakan Bayraktar xx, Hasan Üçüncü xx, Ben Yahia xx, Erman Özgür xx (Dk. 59 Nduka xx), Moritz xx, Mert Nobre xx

Sarı kartlar: Dk. 12 İbrahim Kaş, Dk. 21 Ben Yahia, Dk. 23 Nobre, Dk. 81 Çağdaş Atan (Mersin İdmanyurdu), Dk. 45 Muslera, Dk. 83 Semih Kaya (Galatasaray)

::MAÇTAN DAKİKALAR::
16. dakikada Selçuk`un ceza sahası dışında sol çaprazdan sert şutunda kaleci Sehiç, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

17. dakikada Kazım`ın pasında sağdan ceza sahasına giren Sabri`nin dar açıdan vuruşunda top, yandan auta gitti.

19. dakikada rakiplerinden güzel çalımlarla sıyrılarak sağdan ceza sahasına giren Eboue`nin pasında, altıpasta uygun durumda bulunan Elmander, istediği gibi vuramayınca top auta çıktı.

23. dakikada Erhan`ın sağdan ortasında ceza sahasında Ben Yahia`nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

38. dakikada sağdan aut çizgisine kadar inen Ben Yahia`nın ceza sahasına yaptığı ortada, gerilerden gelen Moritz`in kafayla yaptığı vuruşta top, üstten auta gitti.

44. dakikada Moritz`in sağdan kullandığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza sahası dışındaki Hasan`a geldi. Bu futbolcunun gelişine yaptığı vuruşta Muslera, üzerine gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.

45. dakikada topla ceza sahasına giren Moritz, kaleci Muslera`nın müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.
45 1. dakikada Moritz`in kullandığı penaltı atışını kurtaran Muslera, gole izin vermeyerek hatasını telafi etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

49. dakikada Melo`nun ceza sahası dışından, uzaktan sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

54. dakikada şık çalımlarla ceza sahasına giren Melo, pasını Elmander`e aktardı. Elmander`in ceza sahasında yaptığı vuruşta son anda araya giren İbrahim Kaş, topu uzaklaştırarak kalesindeki önemli bir tehlikeyi önledi.

58. dakikada Eboue`nin pasıyla sağdan ceza sahasına giren Elmander`in dar açıdan yaptığı vuruşta, kaleci Sehiç iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

60. dakikada Nobre`nin pasıyla ceza sahasına giren Nduka`nın, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta top, son anda araya giren savunma oyuncusundan döndü. Pozisyonun devamında meşin yuvarlağı kontrol eden Nduka, altıpas önünde boş kaleye tekrar sert vururken, top üst direkten oyun alanına geri döndü ve pozisyonun devamında Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

65. dakikada Selçuk`un soldan yaptığı ortada ön direkte Hakan`ın kafa vuruşunda top, kaleci Sehiç`ten döndü ve savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

67. dakikada Kazım`ın sağdan ortasında Ayhan, ceza sahası önünde topu göğsüyle Elmander`e indirdi. Sağdan ceza sahasına giren Elmander`in şutunda meşin yuvarlak, yandan az farkla auta gitti.

76. dakikada Galatasaray önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Bu dakikada, Selçuk`un ara pasıyla ceza sahasına giren Elmander`in kaleci Sehiç`i de çalımladıktan sonra sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, az farkla uzak kale direğinin dibinden auta çıktı.

82. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazdan Selçuk`un kullandığı serbest vuruşta, arka direkte müsait durumda bulunan Melo kafa vuruşunu yapamayınca, pozisyon aut ile sonuçlandı.

Kalan dakikalarda önemli bir pozisyon olmadı ve karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.