Eğitim Haber Girişi : 23 Haziran 2013 15:47

Meslek Lisesi öğrencileri Finlandiya yolcusu

Meslek Lisesi öğrencileri Finlandiya yolcusu
Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yapmış olduğu ulusal proje ile öğrencilerini Avrupa'nın eğitimi ile zirve yapmış ülkesi Finlandiya'ya götürecek.
Erzurumajans-Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yapmış olduğu ulusal proje ile öğrencilerini Avrupa'nın eğitimi ile zirve yapmış ülkesi Finlandiya'ya götürecek.

Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi hazırladığı proje ile öğrencilerine Finlandiya'da Metal Kaynak Uygulamalarında Avrupa mesleki gelişmişlik düzeyini yakalayabilme, yabancı dilini geliştirebilme ve öğrencilerine yeni bir vizyon kazandırabilme imkanı sunmuş olacak.

Projeyi hazırlayan ve aynı zamanda proje Koordinatörü olan Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Altun böylesi bir öğrenci hareketliliği projesinin Oltu ve çevre ilçelerde ilk defa uygulanacağını ve projenin gerek okul ve öğrenciler gerekse bölge için çok önemli olduğunu söyledi.

Altun, geleceğin usta sınıfını yetiştirmede Avrupa'daki mesleki kalitenin tanınması ve bölgede uygulanmasın sağlanacağını belirtti.

Proje kapsamında Eylül sonlarında 29 öğrencinin 15 günlüğüne Finlandiya'ya giderek Finlandiya'da hem metal kaynak uygulamalarının nasıl yapıldığını izlemeleri hem de öğrencilerin bu konudaki el becerilerinin geliştirilmesi için staj yapmalarının sağlanacağını aktaran Mustafa Altun, "Ayrıca öğrencilerimize bu ülkenin sosyal kültürel yapısını tanıtmak üzere kültürel geziler de düzenleyeceğiz." dedi.

Altun, "Temel mesleki eğitim kapsamındaki yurtdışı hareketlilik projesi ile katılımcı öğrencilerimiz ve çıraklarımız program üyesi Finlandiya'da birkaç işletmede gerçekleştireceği mesleki eğitim dönemine ait staj ve çalışma tecrübesinden oluşmaktadır." diyerek projenin amacı hakkında bilgiler verdi.

Proje koordinatörü Mustafa Altun, paymış oldukları projenin Türkiye'de yüksek bir puan alarak kabul edildiğini ve yine Türkiye'de yapılmış tüm ulusal ajans Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri içinde 53. Sırada yer alarak proje bütçesi olan 61.500 Euro'luk bir bütçeye sahip olduğunu aktardı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.