Erzurum Haber Girişi : 03 Şubat 2022 10:02

Meteoroloji'den Doğu'ya uyarı!

Meteoroloji'den Doğu'ya uyarı!
Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan dondurucu soğuklar derelerin donmasına neden oldu. Meteoroloji kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek sorunlara karşı vatandaşları uyardı.

ERZURUM AJANS - Geceleri hava sıcaklığının eksilere düştüğü Erzurum'da, soğuk hava günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Çatalsöğüt köyü deresi buz tutmasının ardından kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

 

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nde havanın parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, Rüzgarın Güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

 

 

 

Çığ uyarısı 


Yetkililer Bölgede gün boyunca buzlanma ve don olayının etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtirken, yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı da bulundu.

 

 

 

 

Soba zehirlenmelerine dikkat!

 

Meteoroloji, Bayburt ve Erzincan çevrelerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekti. İHA

 

 

Erzurum Haberleri...

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.