Bölge Haber Girişi : 19 Ocak 2022 11:09

Meteoroloji'den kar uyarısı!

Meteoroloji'den kar uyarısı!
Ağrı, Kars ve Erzurum çevresinde yer yer kuvvetli kar yağışı olması bekleniyor.

ERZURUM AJANS - Soğuk ve kar yağışlı havanın etkili olduğu Doğu anadolu Bölgesi'nde Ağrı, Kars ve Erzurum'da kuvvetli kar yağışı olacak.


Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Doğu Anadolu Bölgesi'nde şiddetini arttırıyor. Erzurum’da dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde de ara ara etkili olmaya devam ediyor. Belediyeye bağlı ekipler iş makinaları ile yolları açık tutmaya çalışırken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekiyor. Dün etkili olan kar yağışı sonrası Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, eğitime bugün 1 günlüğüne ara verilmişti.

 

Meteorolojiden uyarı


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda devam eden kar yağışlarının zaman zaman etkisini artırarak Ağrı, Kars ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm ek kar örtüsü) olması bekleniyor. 


Yetkililer, bu gece saatlerinde Erzurum ve Kars çevrelerinde, yarın (20.01.2022 Perşembe) sabah saatlerinde Ağrı çevrelerinde etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarının meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 

Bölge en düşük hava sıcaklıkları


Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki illerde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Bayburt’ta 7, Erzincan’da 4, Erzurum’da 9, Kars’ta 12, Ağrı’da 16, Iğdır’da 5, Ardahan’da 13 derece olarak kaydedildi.


Kar kalınlığı da Palandöken Kayak Merkezi'nde 125, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde 56, Ergan Kayak Merkezi'nde 66 olarak kaydedildi. 

 

Erzurum Haberleri...

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.