Erzurum Haber Girişi : 10 Ekim 2023 11:20

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum ve çevresi için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum ve çevresi için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.


Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: bölge genelinde havanın parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Ardahan ve Bayburt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağmurlu, yağışların bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görüleceği geçeceği bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek., Rüzgar batı ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Erzurum ve çevrelerinde akşam saatlerine kadar kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.


Meteoroloji kuvvetli rüzgâr uyarısında bulunarak; Erzurum ve çevresinde, rüzgârın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiğini ifade etti. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hatırlatıldı.


Erzurum’da bu gün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak yağmurlu hava bekleniyor. İHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.