Türkiye Haber Girişi : 30 Kasım 2016 12:10

Metrobüste sapık var!

Metrobüste sapık var!
Yapılan araştırmalara göre İstanbul'da en fazla cinsel taciz otobüs ve metrobüste gerçekleşiyor
Erzurumajans-İstanbul'da cinsel şiddet ve taciz vakalarının en fazla yaşandığı kamu ulaşım araçlarının otobüs ve metrobüs olduğu ortaya çıktı. En çok rastlanan cinsel taciz davranışları ise elleme, şemsiye ucuyla dürtme, araç duruş ve kalkışlarında kadının üzerine yıkılma şeklinde gerçekleşiyor.

Habertürk gazetesinden Ümran Avcı'nın haberine göre Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddeti Önleme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Oğuz Polat, "İstanbul'da Kamu Ulaşım Araçlarında Gerçekleşen Kadına Yönelik Cinsel Şiddetin Varlığı, Yoğunluğu ve Psikolojik Etkileri"ni araştırdı.

Avukat Sinem Hanözü koordinatörlüğünde yürütülen çalışmaya 15-55 yaş aralığındaki bin 344 kadın katıldı, katılımcılarla seyahat ederken yüz yüze görüşüldü.

YÜZDE 74'Ü, CİNSEL ŞİDDET EYLEMİNE MARUZ KALDIĞINI BELİRTTİ

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 74.2'si kamu ulaşım aracındayken kendini güvende hissetmiyor. Yüzde 74'ü ise kamu ulaşım araçlarında cinsel şiddet içerikli eylemlere maruz kaldıklarını veya tanık olduklarını ifade etti.

EL VE ŞEMSİYEYLE TACİZ, FRENLERDE KADININ ÜZERİNE YIKILMA

En çok rastlanılan cinsel taciz davranışları; elleme, şemsiye ucuyla dürtme, araç duruş ve kalkışlarında kadının üzerine yıkılmak şeklinde gerçekleşiyor.

Kadınların yüzde 71.6'sı cezaların caydırıcı olmadığını düşünüyor. Yüzde 70.3'ü cinsel açlık dürtüsü olduğu, yüzde 69.3'ü toplumun bu konuda yeterli tepki vermediği görüşünde.

Yüzde 68.2'lik kesim eğitimsizliği, yüzde 63.7'si erkek egemen toplumun etkili olduğunu, yüzde 37.3'lük kesim de tacize uğrayanın hal ve hareketlerinin sebep olduğu görüşünde birleşiyor.

Habertürk
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.