Erzurum Haber Girişi : 15 Kasım 2015 17:00

Mezarlıkta kış hazırlığı

Mezarlıkta kış hazırlığı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi mezarlık hizmetleri kapsamında elverişsiz hava şartlarının hüküm sürdüğü kış mevsimine yönelik tüm hazırlıklarını tamamladı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi mezarlık hizmetleri kapsamında elverişsiz hava şartlarının hüküm sürdüğü kış mevsimine yönelik tüm hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda 1800 yeni mezar yeri açıldı. Söz konusu yerde aile parselleri ve tek parseller de düzenlendi. Kış mevsiminde hava sıcaklığının eksi 30'a kadar düştüğü Erzurum'da mezarlık faaliyetlerinde toprağın yaklaşık 2 metreye kadar donması bu hizmetlerin aksamasına neden oluyordu. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Ekipleri, kış mevsiminde ilgili durumun yaşanmaması için kış hazırlıklarını sonbaharda yaptı. Böylelikle kış mevsimindeki defin hizmetleri de hava muhalefeti ya da diğer fiziksel engellerden arındırılmış oldu. Bu arada yeni açılan mezar yerleri ve çevresi için peyzaj çalışması 2016 yılında yapılacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mustafa çınar 01 Ocak 1970 02:00

    Asri ve Abdurrahman gazi mezarlığı içler acısıydı Mehmet sekmen başkan değerlere saygılı güzel çalışmalar yapıyor takipçisi olucam bahar ayında gidip son duruma bakıcam.