Siyaset Haber Girişi : 22 Şubat 2014 17:30

MHP Adayı Aydın, Kardelen TV'de konuştu

MHP Adayı Aydın, Kardelen TV'de konuştu
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, kardelen TV'de yayınlanan Seçim Pazarı programında konuştu.
Erzurumajans-MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, kardelen TV'de yayınlanan Seçim Pazarı programında konuştu.

Moderatörlüğünü Sinan Özçaylak'ın yaptığı gazeteciler Ayhan Türkez, Orkun Çizmeli, Orhan Bozkurt ve Musa Çakır'ın sorularıyla katkı sağladığı programda samimi açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aydın, "Erzurum kötü giden talihini durdurmak için Kamil Aydın diyecek" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ilçe gezilerini sürdürdüğünü anlatan Prof. Dr. Aydın, ilçelerde ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Adliye ve Askerlik şubelerinin kapatılmasıyla ilgili olarak vatandaşların büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Aydın, il merkezi ve ilçelerde halkın büyük bir teveccühü ile karşılaştıklarını söyledi.

Aydın, Erzurum'da geçtiğimiz hafta ekmeğe yapılan zammın geri alınmasıyla ilgili sorulan bir soruya, "Siyasi popüler taklitler yaşıyoruz. 30 Mart'tan sonra iktidardan bir adaya şans taşınırsa Erzurum'u çok daha kötü günler bekliyor. Biz göreve geldiğimiz takdirde gerekirse halk ekmeğini üretiriz. Seçime kadar sus seçimden sonra bildiğinizi yaparsınız taktiği ile hareket edilmesi hoş değil" dedi.

TÜRKİYE'DE PARALEL YAPI VAR AMA BUNUN ADI KCK...


Prof. Dr. Aydın, paralel yapıyla ilgili olarak sorulan bir soruya ise, "Türkiye bir yerlere gidiyor. Türkiye'de bir paralel yapı var. Ama bu KCK. PKK'nın şehir yapılaşmasına dönüşen, bir durum var. Algı değişimine uğratmadan gerçeklerin konuşulması lazım. Böyle bir süreç yaşanıyor. Güneydoğuda paralel bir devlet var. Şimdi bunu millet gördü. Deşifresi de İçişleri Bakanlığı bünyesinde devletini seven insanlar tarafından deşifre edildi" dedi.

ERZURUM LİDERLİĞİNİ KAYBEDİYOR...


Erzurum'un geçmişteki ekonomik yapısını bildiklerini anlatan Prof. Dr. Aydın, "Erzurum bölgesinde lider bir kentti. Biz yerimizde saydık. Civarımızdaki iller bizi bir adım geçmeye başladılar. Erzurum'dan ciddi oranlarda göç yaşanmaya başladı. İnşallah hizmet ayağımızın biri istihdama yönelik olacak" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ...


Kentsel dönüşüm noktasında önemli çalışmalara imza atacaklarını anlatan Aydın, özellikle şehrin doğu kesiminin kan kaybettiğini ve batı bölgesiyle aynı seviyeye gelmesi noktasında gereken çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Aydın, "Kentsel dönüşümü ranta dönüştürmeden yapacağız. TOKİ eliyle değil yerel müteahhitlerimiz vasıtasıyla bu çalışmaları yapacağız" dedi.

Erzurum'un tanıtımı ve turizmi noktasında çok ciddi projelere imza atacaklarını dile getiren Aydın, inanç turizmi, kış turizmi ve yayla turizmi konusunda büyük projeler gerçekleştireceklerini kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • selim 01 Ocak 1970 02:00

    prof zeki ertugay erzurum mhp ye yaptıki diğer mhp prof kamil aydın ne yapsın refahdan prof ersan gemalmazıda gördü bu şehir proflardan belediye olmuyor anladık bunu hayırlısı ne diyelim

  • Yunus Onurlu 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Aydın`ın görüşlerine katılıyorum. Özellikle de Karskapının hali içler acısı. Buralardaki 60 yıllık binaların acilen yıkılıp güzel bir planlama ile modern konutlar, siteler inşa edilmesi gerekiyor. Ancak Sayın Aydın`ın da dediği gibi bu işi Tokiye değil yerel müteahhitlere yaptırmak lazım. Zira Tokiler işçilik olarak çok zayıf. Metrekareleri de çok dar. Erzurum kültürüne uymuyor 80 m2, 105 m2 daireler. Çünkü Erzurumlu genellikle kalabalık ailelerden oluşuyor. Bu nedenle 4+1 bazı ailelere ancak yeter. yerel müteahhitler bu ihtiyaçları bilirler. buna göre de konut üretirler. en güzel örneği ise hilalkenttir. hilalkentte evler 155 m2 ve geniştir.

  • tekin odabaş 01 Ocak 1970 02:00

    artık erzurumlunun karnı bos vaatlere doydu sımdıye kadar erzuruma ne yaptınız kı bundan sonra yapasınız sımdıye kadar erzuruma ne verdınız bu soyledıklerınızı sokakatan bırını cevirsenız aynısını soyler bıze daha dolu fıkırlerle gelin