Siyaset Haber Girişi : 24 Mayıs 2015 17:37

MHP adayları Çimen ve Hızarcı, Gürcükapı'da seçmenle bir araya geldi

MHP adayları Çimen ve Hızarcı, Gürcükapı'da seçmenle bir araya geldi
MHP Milletvekili Adayları Ertürk Çimen ve Seyfullah Hızarcı, seçim çalışmaları kapsamında Gürcükapı semtinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Erzurumajans-MHP Milletvekili Adayları Ertürk Çimen ve Seyfullah Hızarcı, seçim çalışmaları kapsamında Gürcükapı semtinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Vatandaşların yoğun ilgisi altında esnafı tek tek ziyaret eden MHP adayları seçim beyannameleri hakkında bilgiler verdiler.

MHP adayı Ertürk Çimen, yaptığı açıklamada, "MHP iktidarıyla İstikrarlı bir ekonomik büyüme ve güçlü üretim ekonomisi tesis edilmek suretiyle; üreten, istihdam yaratan ve üretilen değerden bu süreçte yer alan her kesimin katkısı ölçüsünde adil pay almasını sağlayan, üretim sürecinde yer almayan muhtaçların ise sosyal koruma programlarıyla desteklenmelerini ve yoksulluktan kurtarılmalarını öngören bir sosyal refah düzeni oluşturulacaktır" dedi.

Ekonomik ve sosyal politikaların, orta direk ile dar ve sabit gelirlileri destekleyecek şekilde ahenk içinde uygulanması ve gelirin dengeli dağılımının sağlanacağını dile getiren Çimen, şunları kaydetti; "Yoksullukla mücadele yoksulların üretici konuma geçmesini ve kendi kazandıkları ile geçinmesini sağlayıcı nitelikte olacaktır. Vergi tabana yayılacak, yoksul kesimin vergi yükü hafifletilecek, uygulanacak transfer politikalarıyla yoksul ve yoksullaşma riski taşıyan kesimin millî gelirden daha fazla pay almaları sağlanacaktır.

Zorunlu eğitimin ve temel sağlık hizmetlerinin gerektirdiği harcamaların aile bütçesine yük oluşturmasına son verilecektir. Yardıma muhtaç, yaşlı, kimsesiz, güçsüz, engelli ve özel ilgiye muhtaç vatandaşlara yönelik olarak farklı kuruluşlar tarafından yürütülen sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler, çağdaş ve entegre bir sistem olarak yapılandırılacaktır. Sosyal koruma bilgi sistemi geliştirilerek gerçek yoksulların hakkaniyete uygun bir şekilde sosyal yardım programlarından yararlanması ve hiçbir kimsenin aç ve açıkta kalmaması sağlanacaktır. Sosyal yardım ve gelir artırıcı önlemlerle gıda yoksulluğu sorunu çözülecektir. Bankaların ücretli ve emeklilerin maaş hesaplarına bloke uygulamaları engellenecek, alacakların vasfı ne olursa olsun icra ve haciz uygulamaları hiç kimsenin gelirini asgari ücretin altına düşürecek şekilde uygulanamayacaktır.

Sosyal Yardım ve Destekler Halen her ne ad altında olursa olsun taşıdığı şartlar itibariyle sosyal yardım ve destek alan hiçbir vatandaşımızın aldığı yardım ve destek kesilmeyecek iktidarımızda da devam edecektir. Muhtaç durumda olan ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacak, iş sağlanana kadar ve ailenin muhtaçlık durumuna göre en çok asgari ücretin yarısı kadar yaklaşık 700 TL olmak üzere "Aile Desteği" ödeme programı başlatılarak ailelere sosyal koruma uygulaması yapılacaktır. Bu ödemenin öncelikle ev hanımlarına yapılması esas olacaktır. 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 300 liraya yükseltilecektir. Yaşlısına bakmakla yükümlü olan muhtaç durumdaki ailelere yaşlısını koruyup kollaması ve onun her türlü fiziki, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için "sosyal bakım yardımı" ödemesi yapılacaktır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.