Siyaset Haber Girişi : 02 Mayıs 2012 15:30

MHP İl Başkanı Kaya'dan 3 Mayıs mesajı

MHP İl Başkanı Kaya'dan 3 Mayıs mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, bir mesaj yayınlayarak 3 Mayıs kutlamasında bulundu.
Erzurum Ajans-MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, bir mesaj yayınlayarak 3 Mayıs kutlamasında bulundu.
Konuyla alakalı bir basın bildirisi yayınlayan Kaya, “Bugün, Türkiye üzerinde hain planları olan, Türkiye’yi sevmeyen, ve Türk oldukları bile meçhul bazı kişilerce, Türkiye bir bilinmeyene doğru sürüklenmektedir. Önlerinde en büyük engel olarak gördükleri Türk Milliyetçilerini ‘ırkçı ve faşist’ ilan edip, üzerlerinde oyunlar oynanmakta ve Türkiye Cumhuriyeti böylelikle ayaklar altına alınmaya çalışılmaktadır. Geçmişte de en büyük örneği olduğu gibi, bundan tam 68 yıl önce, 3 Mayıs 1944’te, Türk Milliyetçileri, o dönemin iktidarı tarafından ‘ırkçılık’ yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmış ve mahkemelerde yargılamışlardır.” dedi.
Başta Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki Türk Milliyetçileri yargılandıklarını ifade eden Kaya, “Bu olay büyük bir tepki görmüş ve Türk gençliği Türklüğe, Türkçülüğe ve Milliyetçiliğe yönelik bu karalama ve iftira harekatına karşı tek yürek olmuştur. 3 Mayıs 1944, Milletimizin direncinin bayraklaştığı önemli ve anlamlı bir günü ifade etmektedir. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin yeni bir hamleye girişmesinin başlangıcıdır. Türk milletini ilimde, maneviyatta, teknikte en yükseğe çıkarma, kendi milli kültürümüzü çağdaş gelişmelerle yeniden yoğurma hareketidir. 3 Mayıs, Türk milliyetçiliği ülküsünü en sert haykıran H. Nihal Atsız'ın önderliğinde başlatılan ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey tarafından devam ettirilen kutlu savaşın zafer naralarıyla Türk'ün makus talihinin değiştiği gündür. 3 Mayıs, Türk Milliyetçilerinin, Türk Milletinin varlık davasında çektikleri ızdırabın, elemin, gözyaşının ifadesidir. Türk Milliyetçileri, Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere, demir parmaklıklara ve tabutlara maruz kalarak, nice çile ve sıkıntılara canlarıyla başlarıyla göğüs gererek ödemişlerdir. Türk milliyetçileri bütün bu olumsuzluklara rağmen Türklük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişlerdir. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin bu kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, geçmişten ders alıp Türk Milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir. Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece, Türk-İslam aleminin liderliğini yapabilecek gücü ve kudreti her zaman kendisinde bulacaktır.” diye konuştu.
Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu vesile ile bir kez daha içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan ülkü devleri, başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş, H. Nihal Atsız ve daha birçok Türk milliyetçisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk milletinin geleceğe damga vurması gayreti, azmi ve kararlılığıyla Milliyetçiler Gününü idrak etmenin gururu içerisindeyiz. Milliyetçiler gününün devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.